Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kirjasto etsii vapaaehtoisia vertaisopastajia

Lahden kaupunki

Lahden kirjasto etsii vapaaehtoisia vertaisopastajia

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2015 klo 12:02
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginkirjastossa ollaan käynnistämässä vuoden 2016 alussa vertaisopastustoimintaa tietokoneen ja mobiililaitteiden käyttöön. Vertaisopastus on henkilökohtaista ja sinne voi tulla oman laitteen kanssa saamaan tukea ja opastusta internetin, sosiaalisen median ja tietokoneen peruskäyttöön liittyen. Myös kirjaston omilla laitteilla voi tulla harjoittelemaan.

Vertaisopastuksen käynnistämiseksi kirjasto etsii vapaaehtoisia. Opastajien ei tarvitse olla tietokoneiden ja erilaisten laitteiden asiantuntijoita, vaan tietokoneen ja internetin peruskäyttäjiä. Opastustilanteessa tärkeintä ei ole tietotekninen osaaminen, vaan se, miten erilaisiin pulmatilanteisiin voidaan etsiä yhdessä ratkaisua. Kaikkea ei siis tarvitse osata. Mukana tilaisuuksissa on aina myös kirjaston edustaja ja vertaisopastaja saa perehdytyksen kirjastolta ennen opastusten alkua. Vertaisopastajana voit olla korvaamaton tuki tietokoneen käyttöä aloittavalle ja erilaissa verkkopalveluissa seikkailevalle opastettavalle.

Pääkirjastossa järjestetään tilaisuus vapaaehtoisille opastajille tiistaina 17.11.2015 kello 13.00 -15.00 lehtisalin opintotilassa. Tilaisuudessa voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai tulla kysymään lisää vertaisopastuksesta.  Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja sinne kannattaa tulla rohkeasti, jos vertaisopastajana toiminen vielä mietityttää.

Tietoteknisen opastuksen tarve on nykypäivänä suuri. Palveluiden siirtyessä yhä enemmän verkkoon, tavallisten arkipäiväistenkin asioiden hoitaminen vaatii usein tietokoneen ja internetin käytön perustaitoja. Vertaisopastusta on kokeiltu hyvin tuloksin muun muassa Hämeenlinnan kaupunginkirjastossa. Lahden kaupunginkirjastossa tullaan edelleenkin järjestämään asiakaskoulutuksia tietokoneen ja internetin käyttöön eikä vertaisopastus korvaa niitä.

Vertaisopastajaksi voi ilmoittautua sähköpostitse tai soittamalla Sirpa Saarekkeelle, sirpa.saareke@lahti.fi, puh. 044-4163398.

Lisätietoja:

Sirpa Saareke

Mediaohjaaja

O44-4163398

sirpa.saareke@lahti.fi

 

Pirita Rautavuo

Pedagoginen informaatikko

044-4163233

pirita.rautavuo@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs