Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden keskustan halkaiseva valtatie on riskialtis

Lahden kaupunki

Lahden keskustan halkaiseva valtatie on riskialtis

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 13:39
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa, VT 12 Hämeenlinnantiellä, tapahtui onnettomuus varhain torstaina 17. maaliskuuta. Onnettomuudessa vaurioituneesta säiliöautosta valui rikkihappoa, joka aiheutti vaaratilanteen alueen asukkaille. Valtatie 12 halkaisee Lahden kaupungin keskustan ja kulkee pohjavesialueen läpi.

Onnettomuusalueelta evakuoitiin nopeasti muutama kymmenen asukasta läheiseen Hennalan kasarmiin SPR:n avustuksella. Pelastuslaitos sai myös rikkihappovuodon tyrehtymään ja valumat pohjaveteen estettiin ajoissa. Onnettomuuspaikan tuntumassa sijaitseva Salpausselän koulu suljettiin päiväksi. Hämeenlinnantie on ollut aamupäivän osin poikki ja liikennettä on ohjattu Jalkarannantien kautta. Vahingot jäivät onneksi suhteellisen vähäisiksi, mutta tilanteessa olisi ollut edellytykset hyvin vakavaan onnettomuuteen.

Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan pelastuslaitoksen, kaupungin ja SPR:n yhteistyö on sujunut onnettomuustilanteessa erinomaisesti ja osoittaa valmiuden olevan hyvällä tasolla.

Valtatiellä tapahtunut onnettomuus osoittaa miten riskialtis nykyinen tielinjaus on asukkaiden turvallisuudelle, elinkeinoelämän kuljetusvarmuudelle ja pohjavesialueelle. Onnettomuus on konkreettinen esimerkki siitä, että Lahden eteläinen kehätie on äärimmäisen kiireellinen hanke, josta tulee tehdä päätökset mahdollisimman pian, jo maan hallituksen kehysriihessä huhtikuussa, korostaa kaupunginjohtaja Myllyvirta.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs