Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunki tukee SPR:n toimintaa Hennalassa

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki tukee SPR:n toimintaa Hennalassa

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 15:44
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin johto tutustui perjantaina aamupäivällä Hennalan hätämajoitusyksikköön. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta tapasivat SPR:n asiantuntijoita ja vapaaehtoisia työntekijöitä sekä olivat mukana vastaanottamassa Tornion järjestelykeskuksesta Lahteen aamupäivällä saapuneita turvapaikanhakijoita. Kaikkiaan hätämajoituksessa on 450 paikkaa, joista 250:n odotetaan täyttyvän päivän loppuun mennessä.

Lahdessa Hennalan hätämajoitusta ylläpitää SPR:n Hämeen piiri. Hätämajoitus tarjoaa turvapaikanhakijoille majoituksen ja välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut. Valtio maksaa kaikki kustannukset. Lahden kaupunki tulee osallistumaan tarvittaessa järjestelyihin ja vastaa jatkossa mm. kouluikäisten lasten valmistavasta opetuksesta. Lahdessa on tällä hetkellä 40 oppilasta maahanmuuttajien valmistavassa opetuksessa, heistä pakolaistaustaisia on kymmenkunta. Valmistavan opetuksen paikkoja on 50.

SPR toivoo vapaaehtoisten ilmoittautuvan verkkosivujen kautta

Hennalan hätämajoitusyksikössä työskentelee useita kymmeniä Punaisen Ristin vapaaehtoisia työntekijöitä. SPR toivoo vapaaehtoisten ilmoittautuvan verkkosivujen kautta osoitteessa www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi. Vapaaehtoisiin otetaan Punaisesta Rististä yhteyttä ja heidän kanssaan keskustellaan sopivista tehtävistä.

SPR pyytää toimittamaan mahdolliset tavaralahjoitukset Konttiin (Ajokatu 65, Lahti), jossa ne lajitellaan ja toimitetaan edelleen tarvitseville turvapaikanhakijoille. Rahalahjoitukset voi tehdä SPR:n katastrofirahastoon.

Lahdessa SPR:n vapaaehtoisena työskentelevä Anu Pollari kertoo, että he eivät pysty ohjaamaan lahjoituksia suoraan Hennalaan majoitetuille lapsiperheille. Hän kutsuu kaupunkilaisia mukaan SPR:n ystävätoimintaan, jossa voi käytännössä tukea myös turvapaikkaa hakevia perheitä.

Kaupunginjohtaja rohkaisee vapaaehtoistoimintaan

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta toivoo lahtelaisten tukevan SPR:n toimintaa Hennalan hätämajoitusyksikössä.

- Kokemukseni mukaan useimmat kaupunkilaiset näkevät, että turvapaikanhakijat ovat hädässä olevia ihmisiä, joita halutaan auttaa heidän ahdingossaan. Tätä osoittaa myös se nopeus, jolla hätämajoitusyksikön toimintaan tarvittavat vapaaehtoiset Lahden alueelta löytyivät, sanoo Myllyvirta blogissaan.


Lisätietoja

Heini Moisio
viestintäpäällikkö
p. 050 383 6504
heini.moisio@lahti.fi


Kuva: Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt ja kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta vastaanottamassa turvapaikanhakijoita Hennalassa. Lassi Häkkinen / Lahden kaupungin viestintä 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs