Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunki täyttää sunnuntaina 110 vuotta!

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki täyttää sunnuntaina 110 vuotta!

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2015 klo 15:13
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on perustettu 1.11.1905. Merkkipäivää vietetään sunnuntaina mutta 110-vuotiasta kaupunkia on juhlistettu läpi vuoden.

Juhlavuoden kunniaksi kaupunki toteuttaa asukkaiden unelmia. 1+10 unelmaa -kampanjan ensimmäiset ovat jo käyneet toteen ja kaikki valitut unelmat toteutetaan tämän vuoden aikana.

Kaupungin Facebook-sivulle kerätään 110 tarinaa Lahdesta. Vuoden aikana kuvataan ja esitellään kaupunkimaisemassa tavattuja asukkaita ja kävijöitä, jotka kertovat suhteestaan Lahteen. Kampanjan yhteydessä muistettiin myös juhlavuoden 110:ttä lahtelaisvauvaa. Tarinat ovat luettavissa myös lahti.fi-sivuilta.

Syntymäpäiväkukat annettiin kaupunkilaisille kesäkukkien siemeninä torin avajaisten yhteydessä huhtikuussa ja kakkukahvit tarjottiin kaupungintalon puutarhajuhlassa syyskuussa, kakkukahveilla kävi yli 700 ihmistä.

Lahden museon tutkijat kirjoittavat 11 lehtijuttua 110-vuotiaan kaupungin historiasta. Artikkelit ilmestyvät kerran kuussa Etelä-Suomen Sanomien sunnuntainumeroissa ja Lahden museoiden verkkosivuilla.

Kaupunki tukee juhlaviikonlopun tapahtumia

Kaupunki on myös ollut tukemassa juhlaviikonlopun tapahtumia. Lauantaina Lahti-Seura ry, Lahen Lehti ja Lahen elävän musiikin yhdistys järjestävät Ravintola Tirrassa kaupungin epäviralliset synttärit.

Sunnuntaina Lahti-Seura järjestää perinteisen vuosijuhlan Kino Iiriksessä kello 15.00. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Vuoden lahtelainen.

Sunnuntaina kello 16.00 Kino Iiriksessä näytetään Lahti-aiheisia filmejä. Uusintanäytökset maanantaina kello 12.00 ja 20.00.

Kino Iiriksen aulassa avautuu sunnuntaina Lahden Albumit auki -valokuvanäyttely, joka koostuu hankkeeseen luovutetuista kuvista.

Kaupungin virastot ja laitokset liputtavat sunnuntaina 1.11. kaupungin vuosipäivän kunniaksi. Kutsumme kaikki kaupunkilaiset, yritykset ja yhteisöt mukaan liputtamaan!

 

Lisätietoja:

Heini Moisio
viestintäpäällikkö
050 383 6504

Matti Karhos
kulttuuriasiainpäällikkö
050 387 8792

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs