Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunki siirtyi kuluttajien e-laskuun ja suoramaksuun

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki siirtyi kuluttajien e-laskuun ja suoramaksuun

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2014 klo 13:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on siirtynyt tammikuun aikana kuluttaja-asiakkaiden laskutuksessa e-laskuun ja suora-maksuun. Samalla myös vanhat suoraveloitukset on muutettu joko e-laskuksi tai suoramaksuksi.

Muunnettavia suoraveloitusvaltuutuksia oli 2 100 kappaletta, joista valtaosa muunnettiin onnistuneesti.

Pankit ovat toteuttaneet muutoksen asiakkaansa pankkiasioinnin mukaisesti, aktiivisesti verkkopankkia käyttävän asiakkaan suoraveloitus on muutettu e-laskuksi ja muiden asiakkaiden suoraveloitukset suora-maksuksi.

Kuluttaja -asiakkaan laskutusvaihtoehdot

Verkkopankkia käyttävät kuluttaja-asiakkaat voivat ottaa käyttöön e-laskupalvelun verkkopankissaan. Muut asiakkaat voivat sopia suoramaksusopimuksen käyttöönotosta omassa pankissaan. Asiakkaalla on edelleen mahdollisuus valita laskutustavakseen myös perinteinen paperilasku.

Jos asiakas on tehnyt kaupungin laskuista e-lasku- tai suoramaksutilauksen ja saa siitä huolimatta jatkossa paperilaskun, ei muutosta ole voitu päivittää onnistuneesti Lahden kaupungin järjestelmiin. Tällöin on syytä ottaa yhteyttä laskutukseen laskulla mainittujen yhteystietojen mukaisesti.

Lahden kaupunki lähettää noin 245 000 laskua vuodessa, eli keskimäärin 20 000 laskua kuukaudessa. Näistä valtaosa lähetetään paperilaskuina. Eniten laskuja lähetetään avoterveydenhuollosta, noin 5 500 laskua kuukaudessa.

 

Lisätietoja:

Päivi Väisänen, rahoitussuunnittelija
Lahden kaupunki
puh. 044 716 1428
paivi.vaisanen@lahti.fi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs