Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunki palkitsi henkilöstöään

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki palkitsi henkilöstöään

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 11:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki on palkinnut yksiköitään työelämän kehittämiseen tähtäävässä innovaatiokilpailussa. Innovaatiokilpailu on osa kaupungin tuottavuustoimintaa, jonka tavoitteena on kannustaa työyksikköjä kehittämään toimintojaan, henkilöstöään ja prosessejaan laadukkaasti.

Kolmatta kertaa järjestetyssä kilpailussa oli kolme sarjaa. Johdon asettamat tuottavuustoimenpiteet ja -hankkeet -sarjassa palkittiin kolme parasta. Lisäksi innovaatiokilpailussa palkittiin neljä henkilöstöideaa ja yksi talouden tasapainottamisohjelman toteutunut tulos.

Henkilöstön innovaatiokilpailun voitti Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen hanke. Ikäpalo-hankkeessa on vanhusten palveluneuvonta, palveluohjaus ja päätöksenteko on keskitetty yhteen pisteeseen. Asiakasohjausyksikkö Siirin perustaminen on esimerkki uudenlaisesta ajattelutavasta, jossa asiakasta ja hänen tarpeitaan tarkastellaan kokonaisuutena ja tarvittavat päätökset tehdään mahdollisimman nopeasti.

Kilpailuraadin mielestä voittajahankkeessa erityisen merkillepantavaa on se, että koko toimintamalli on laadittu yhdessä henkilökunnan kanssa, jolloin myös henkilökunnan sitoutuminen on vahvaa. Voittaja palkitaan 4 000 euron lahjasekillä, joka tulee käyttää yksikön työelämän tai työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Innovaatiokilpailussa toiseksi tuli Teknisen ja ympäristötoimialan ja Lahden tietotekniikan yhteistyössä kehittämä KomPa-palvelu, joka tarjoaa asukkaille mahdollisuuden tarkastella omaan omistukseen liittyviä rakennuksen ja kiinteistön perustietoja, sekä niihin liittyviä asiakirjoja, kuvia ja karttoja. Kilpailuraadin mielestä KomPa-palvelu on paitsi toimiva myös erittäin edistyksellinen ja herättänyt laajalti myös valtakunnallista kiinnostusta.

Kolmanneksi sarjassa tuli Turvallinen asukassiirto -hanke. Vanhusten palveluiden ja kuntoutuksen vastuualueella usean työyksikön yhteistyönä tehdyssä hankkeessa kehitettiin asukassiirtoihin liittyvää tiedonkulkua. Hankkeen tavoitteena oli turvallinen, sujuva ja yksilöllinen muutto pitkäaikaisesta laitoshoidosta tehostettuun palveluasumiseen.

Lisätietoja:
Innovaatiopalkinnon valmisteluryhmä
taloussuunnittelupäällikkö Mervi Suomäki, 050 383 6502
palvelussuhdepäällikkö Seija Lehtonen, 044 716 1425
tutkimuspäällikkö Sari Alm, 050 398 5162
kehittämisasiantuntija Markku Ukkonen, 044 416 3892

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs