Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunki edistää yritysyhteyksiä Kiinaan

Lahden kaupunki

Lahden kaupunki edistää yritysyhteyksiä Kiinaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.11.2015 klo 10:20
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin delegaatio on ystävyyskaupunkivierailulla Kiinan Wuxissa. Vierailulla painottuvat erityisesti muotoilun ja ympäristöalan yritysyhteydet.

– Olen hyvin tyytyväinen tapaamisiin kiinalaisten yhteistyökumppaneidemme kanssa. Vierailumme on vienyt käytäntöön yhteistyötä erityisesti teollisen muotoilun saralla. Alueen toimijat olivat myös hyvin kiinnostuneita korkeatasoisesta ympäristö- ja cleantech-osaamisestamme, toteaa Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta.

Myllyvirta, kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jarkko Nissinen, yhteysjohtaja Elina Laavi sekä kehitysyhtiö LADEC:in ja Lahden ammattikorkeakoulun edustajat tapasivat alueen yhteistyökumppaneita vierailun aikana. LADEC:ista matkaan osallistuvat toimitusjohtaja Jukka Rantanen, muotoilun kehityspäällikkö Kristian Keinänen sekä yritysedustaja Jouni Nurminen C-Advice Oy:stä. LAMK:ista vierailuun osallistuu muotoilun tutkimus-ja innovaatiojohtaja Kristiina Soini-Salomaa.

– Ystävyyskaupunkitoiminta on nyt laajennettu elinkeinopolitiikan välineeksi. Kaupunki on yritysten ja korkeakoulujen tukena. Ystävyyskaupunkisuhteilla voidaan edesauttaa kaupunkimme yritysten ja korkeakoulujen kansainvälistymistä, kertoo kaupunginhallituksen I varapuheenjohtaja Jarkko Nissinen.

Yhteistyötä muotoilussa ja koulutuksessa

Lahtelaisdelegaation vastaanotti Wuxin apulaiskaupunginjohtaja Huang Qin. Ryhmä tutustui kahden päivän ajan Wuxin muotoilu- ja ympäristöosaamisen tiedepuistoihin sekä kaupungin kehittämistoimiin. Wuxin teollisen muotoilun tiedepuiston kanssa valmisteltiin mallia muotoilualan yritysyhteistyön pohjaksi. Jiangna-yliopiston muotoilukoulun kanssa neuvoteltiin yhteistyön ulottamisesta opettajavaihdon sekä yhteisen koulutustarjonnan järjestämiseen.

19. marraskuuta delegaatio tutustui Shanghaissa Kiinan johtavaan muotoilutoimisto Nova Designiin sekä tapasi Suomen Shanghain pääkonsuli Jan Wahlbergin. Iltapäivällä ryhmä vieraili Tongji-yliopistossa Kiina-Suomi keskuksen Design Factoryssa, jossa Aalto-yliopisto on keskeisenä toimijana. Tapaamisessa pohjustettiin Lahden ammattikorkeakoulun ja Tongji-yliopiston välistä yhteistyösopimusta.

– Kiinan talouden hidastumisesta huolimatta kasvun arvioidaan pysyvän lähivuosinakin noin 7 prosentin vuosivauhdissa. Teollista tuotantoa siirtyy jo halvemman työvoiman maihin, ja Kiina hakee talouskasvua korkeamman jalostusarvon tuotannosta, digitalisaatiosta ja palvelusektorista. Samalla maa painottaa tulevalla viisivuotiskaudella entistäkin voimallisemmin ympäristötavoitteita ja -osaamista. Maa etsii systemaattisesti kansainvälisiä kumppaneita, ja tässä myös lahtelaisilla toimijoilla on paljon mahdollisuuksia, kuvaa kaupunginjohtaja Myllyvirta.

Vierailu jatkuu perjantaina Suomen Kiinan suurlähettilään tapaamisella. Tavoitteena on yhdessä suurlähettilään ja pääkonsulin kanssa löytää keinoja, joilla valtio voi edistää Lahden tavoitteita kansainvälisessä yritys- ja koulutusyhteistyössä. Lahden delegaatio palaa Suomeen lauantaina 21.11.

Lahden ja Wuxin kaupunkien yhteistyösopimus solmittiin 2012. Yhteistyötä kaupunkien välillä on ollut jo viisi vuotta.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs