Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginvaltuusto löysi yhteisiä säästökohteita

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginvaltuusto löysi yhteisiä säästökohteita

Tiedote.
Julkaistu: 20.03.2014 klo 14:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginvaltuusto löysi seminaarissaan yhteisiä linjauksia kaupungin talouden tasapainottamiseen. Valtuustoseminaarin aluksi valtuustoryhmät esittelivät talouden tasapainotuslaskurista tekemiään valintoja. Kaikki valtuusryhmät ovat valmiita vauhdittamaan sähköisten palvelujen käyttöönottoa ja karsimaan asiointipalvelupisteitä. Valtuutetut toivovat, että koko kaupunkikonsernin asiointipalvelut keskusta-alueella kootaan yhteen palvelutoimistoon. Valtuutetuilta sai yksimielisen kannatuksen myös kuntouttavan työtoiminnan lisääminen ja Lahden Aterian valmistuskeittiöiden toiminnan korvaaminen keskuskeittiöllä.

Kaupunginvaltuusto haluaa säilyttää Lahdessa perusopetuksen kielitarjonnan ja pitää opetusryhmät pieninä. Valtuutetut ovat valmiita leikkaamaan kulttuuripalveluista, mutta kaupunginorkesterin ja teatterin toiminta halutaan turvata. Kaupunginmuseon näyttelytilojen yhdistämistä voi valtuuston enemmistön mielestä harkita. Ensi- ja turvakodin palvelut ja Terveyskioskin toiminta ovat valtuutettujen mielestä kaupunkilaisille tärkeitä palveluja, joista ei haluta leikata.

Talouden tasapainottamislaskurilla valtuuston enemmistö kannatti yli 11 miljoonan euron säästöjä ja olisi valmis lisäämään tuloja 4,3 milj. euroa.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta korosti, että laskurissa esitettyjä toimenpiteitä pitää edelleen täsmentää ja niiden vaikutuksia arvioida. Myllyvirta lupasi konkreettisia toimenpiteitä ensi vuoden talousarviokehykseen, minkä jälkeen työ jatkuu lautakuntien ja toimialojen talousarviovalmistelussa. Myllyvirran mukaan seminaarikeskustelussa nousi esille myös uusia hyviä ajatuksia talouden tasapainottamiseksi. Kaupunginjohtaja totesi talouskeskustelun lähtökohtana olevan nyt valintojen teon, ei kahdeksankymmentäluvulla käytetyn juustohöylään nojautuneen resurssijohtamisen.
 
Lahden kaupungin verkkosivuilla maanantaina (17.3.) avattua talouden tasapainottamislaskurilla on tähän mennessä ollut yli 1300 käyttäjää.

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63895

 

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs