Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion pienin muutoksin

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginvaltuusto hyväksyi talousarvion pienin muutoksin

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2014 klo 17:48
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginvaltuusto on hyväksynyt ensi vuoden talousarvion ja taloussuunnitelman vuosille 2016-2017. Kaupunginhallitus esitti tänä aamuna vielä muutoksia talousarvioehdotukseen lähinnä päivähoidon ostopalveluihin ja perusopetuksen erityiseen tukeen ryhmäkokojen pienentämiseksi.

Valtuusto päätti jatkaa päivähoidon ja esiopetuksen voimassa olevien ostopalvelusopimuksia kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti 31.7.2016 asti. Yksityisen hoidon tukea korotetaan 1.8.2015 alkaen. 1.8.2016 alkaen ostopalvelusopimuksista vapautuva määräraha kohdistetaan yksityisen hoidon tuen korotuksiin tai palvelusetelijärjestelmän käyttöönottoon siten, että luodaan kaikille yksityisille palveluntuottajille yhdenvertainen vanhempien valinnanmahdollisuuksia tukeva järjestelmä.

Järjestelyllä vahvistetaan yksityisen hoidon edellytyksiä Lahdessa ja vähennetään kaupungin päivähoidon kysyntää ja päivähoitoinvestointeja. Samoin hyväksyttiin esitys perusopetuksen erityisestä tuesta. Lisämäärärahan tarve vuonna 2015 päivähoitoon ja perusopetukseen on yhteensä 1,25 M€. Tämä alentaa saman verran kaupungin ensi vuoden tulosta.

Valtuustossa vilkkain keskustelu käytiin kaupungin keskustan liikennejärjestelyistä. Kaupunginhallitus esitti äänin 6-5 valtuustolle myös Aleksin säilyttämistä nykyisellään, kaksisuuntaisena. Valtuusto päätti yhden äänen erolla (30-29) Aleksin kehittämisestä kävelypainotteisena yksisuuntaisena katuna ainakin välillä Rautatienkatu-Rauhankatu.

http://www.lahti.fi/suomi/talous

 

Lisätietoja:

Jyrki Myllyvirta, kaupunginjohtaja
050 63895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs