Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginhallitus tukee LAMK:in tilaratkaisua Niemeen Isku Invest Oy:n tiloihin

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus tukee LAMK:in tilaratkaisua Niemeen Isku Invest Oy:n tiloihin

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 22:07
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallitus tukee Lahden ammattikorkeakoulun sijoittumista Isku Invest Oy:n tiloihin Niemeen. Päätös on uusi askel Lamkin toimintojen sijoittumisessa Niemeen, jossa jo nyt toimivat ympäristöteknologia, liiketalous ja kehittämispalvelut. Päätös tukee myös kaupungin omaa, strategista kehittämistoimintaa Niemen alueella.

Lahden ammattikorkeakoulu on pyytänyt tarjoukset uusista opetustiloista ja arvioi Isku Invest Oy:n tarjouksen tarkoituksenmukaiseksi. Isku Invest Oy:n tarjous ei vaadi uudisrakentamista, vaan vuokrasopimuksen mukaan LAMK:ille toteutetaan tilat Iskun tiloihin. Kaupunginhallitukselta pyydettiin konsernin näkökulma asiaan.

- Konsernihallituksen edustajana en näe mitään syytä rakentaa ammattikorkeakoululle uusia tiloja, kun on mahdollista päästä olemassaoleviin. On merkittävää, että sopimus ei edellytä kaupungilta sitoumuksia, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta summaa.

Käytännössä Niemeen siirtyy tässä vaiheessa tekniikan koulutus Ståhlberginkadulta Päijät-Hämeen koulutuskonsernin tiloista. Lamkin muotoilukoulutus jatkuu Muotoiluinstituutin nykyisissä tiloissa Kannaksenkadulla ja sosiaali- ja terveysalan koulutus Hoitajankadulla, kunnes tiloille on osoittaa muuta mielekästä käyttöä.

Isku Invest Oy:n tarjous vaatii toteutuakseen kaavamuutoksia Isku Invest Oy:n omistamalla pysäköintialueella, mutta on mahdollista muuten toteuttaa nykyisellä kaavalla.

Pykälän käsittelyn aikana tehtiin päätöksen palautus- ja hylkäysehdotukset (Jarkko Nissinen, sdp). Äänestysten jälkeen kaupunginjohtajan päätösehdotus hyväksyttiin äänin 6-5.

Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 63 895
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ilkka Viljanen, 050 637 81

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs