Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupunginhallituksen päätökset 26.10.2015

Lahden kaupunki

Lahden kaupunginhallituksen päätökset 26.10.2015

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 19:07
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaikki kaupunginhallituksen jäsenet olivat paikalla, lukuun ottamatta Lasse Koskista, jonka tilalla oli Martti Mäkelä ja Merja Vahteria, jonka tilalla oli Marja-Leena Taavila.

Kaupunginhallitus kuuli kokouksen aluksi toimitilajohtaja Mauri Koistista, liittyen Tapanilakodin vuokraamiseen (pykälä 332).

Kaupunginhallitus päätti asiat esityslistan mukaisesti, seuraavin muutoksin:

§ 332 Tapanilakodin vuokraaminen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukseksi

Päätösesitys: Kaupunginhallituksella ei ole huomauttamista tilojen vuokraamisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuskäyttöön eikä vuokrasopimuksen solmimisen suhteen.

Muutos perusteluosuuteen: Esittelijä (Mika Mäkinen) muutti kokouksen aikana pykälän perusteluosuutta (neljäs kappale): Lahden Tilakeskus neuvottelee parhaillaan tilojen vuokraamisesta Viittakivi Oy:lle vastaanottokeskustoimintaa varten toistaiseksi voimassa olevalla vuokrasopimuksella 6 kk:n irtisanomisajalla molemmin puolin. Lisäys: Tila soveltuu ensisijaisesti perheiden majoitukseen, tätä koskeva tavoite on perusteltua kirjata vuokrasopimukseen. […]

Äänestys: Maarit Tuomi esitti kokouksen aikana, että Tapanilakotia ei vuokrata. Martti Mäkelä kannatti esitystä. Äänestys pohjaesityksen puolesta 8 – 2 (Tuomi ja Mäkelä) ja 1 tyhjä (Hartman).

Päätös: Kaupunginhallitus päätti pohjaesityksen mukaan: Kaupunginhallituksella ei ole huomauttamista tilojen vuokraamisesta turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuskäyttöön eikä vuokrasopimuksen solmimisen suhteen.
Tuomi ja Mäkelä jättivät päätöksestä eriävän mielipiteen.

Ennakkotiedote 23.10.2015

Lisätiedot
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, p. 050 638 95
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, p. 040 510 9244

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs