Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupungin keskustaan suunnitteilla uusi hotelli

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin keskustaan suunnitteilla uusi hotelli

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2014 klo 16:21
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ranta-Kartanon alueelle suunnitellaan uutta hotellihanketta. Kaupunki on neuvotellut yritysryhmän kanssa kokous- ja kongressihotellista. Lahden keskustassa olevan Ranta-Kartanon alueen suunnittelutyö on edennyt hyvin ja rakentamisen aikataulua tarkennetaan, kun Matkakeskuksen valmistuminen ja linja-autoaseman muutto on varmistunut.

Kisapuiston viereen kaavaillaan vapaa-ajankeskusta

Ranta-Kartanon asemakaava mahdollistaa hotellirakentamisen Kisapuiston ja Pikku-Vesijärven kulmassa olevaan kortteliin. Kaupunkiin yhteydessä ollut yritysryhmä, Skanska talonrakennus Oy, Laplands Hotels Oy, Aihio Arkkitehdit Oy ja Sporthotel Kuopio Oy, on kiinnostunut toteuttamaan alueelle vetovoimaisen kokous- ja kongressihotellin. Asemakaavassa oleva varaus ei täysin riitä uudelle hotellihankkeelle, vaan kaavaan tulisi tehdä tarkistuksia. Hotellihanketta suunnittelevien yritysten edustajat esittelivät visioitaan ja suunnitelmiaan kaupunginhallitukselle maanantaina 12.5.

Ensimmäiseen kortteliin asuinrakennuksia

Rakennusliike Skanska on vuoden verran valmistellut rakennushanketta omistamaansa entiseen huoltoasemakortteliin. Kortteliin on suunnitteilla asuintaloja ja niiden pohjakerroksiin liiketiloja. Suunnittelutyössä rakennusyhtiö on yhdessä kaupungin kanssa käynyt läpi eri vaihtoehtoja, mutta kaavanmukaista ja kustannustehokasta ratkaisua ei ole vielä löydetty. Suunnittelutyön jatkuessa Skanska mahdollisesti esittää kaavan tarkistusta korttelialueen sisällä. Kaavan rakenteeseen eli liikenneratkaisuun tai korttelialueiden rajauksiin ei kaavamuutoksilla olisi vaikutusta. Muut korttelit alueella ovat kaupungin omistuksessa.

Pysäköintipaikat ympärivuorokautiseen käyttöön

Ranta-Kartanon pysäköintipaikkojen käytännön toteutus on parhaillaan selvitettävänä. Tavoitteena on turvata riittävästi pysäköintipaikkoja sekä asukkaille että Kisapuiston käyttäjille. Pysäköintipaikat pyritään samaan tehokkaaseen ympärivuorokautiseen käyttöön. Pysäköinti tulee sijoittumaan pääosin talojen kellarikerroksiin ja pysäköintitaloihin.

Paasikivenaukio viihtyisämmäksi

Kunnallisteknisen yleissuunnitelman (katu-, aukio- ja puistoalueet) tarkistus valmistui alkukeväällä. Siinä otettiin huomioon kaupunkilaisilta saatu palaute. Tarkistus koski erityisesti Paasikiven aukiota, johon lisättiin viheralueita ja muita rakenteita. Pintamateriaalimuutoksilla puistokäytävän ja aukioiden kustannusarvio aleni. Suunnitelma löytyy verkkosoitteesta: www.LahtiUudistuu.fi/Ranta-Kartano.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki: projektipäällikkö Pirkko-Leena Jakonen, 044 416 3503, pirkko-leena.jakonen@lahti.fi
Ranta-Kartanon hotellihanke: Heikki Korhonen, 0500 381018, heikki.korhonen@sporthotel.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs