Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupungin johto tuomitsee rasismin

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin johto tuomitsee rasismin

Tiedote.
Julkaistu: 25.09.2015 klo 11:50
Julkaisija: Lahden kaupunki

Ihmisarvo on jakamaton. Me allekirjoittaneet haluamme ilmaista selvästi vastustavamme rasismia ja tuomitsemme viime yönä pakolaisiin ja Suomen Punaisen Ristin avustajaan kohdistuneen uhan.  

Ihmisten syrjintä ja vastakkainasettelu etnisin, uskonnollisin tai poliittisin perusteluin on väärin ja sitä tulee torjua. Sivistyneessä yhteiskunnassa ymmärretään vapauden tuoman vastuu: jokaisella teollamme on seuraus. Yhteiskunta, jossa jokaiselle voidaan turvata tasavertaiset mahdollisuudet, menestyy. On meidän valittavissa millaista kaupunkia haluamme rakentaa: avointa vai suljettua.  

Avoin demokratia kestää vastakkaisia mielipiteitä eikä siihen ei kuulu vihapuhe, ilkivalta, provosointi ja häirintä. Rasistinen puhe voi muuttua rasistisiksi teoiksi ja pahimmillaan väkivallaksi. Sananvapaus parhaimmillaan vahvistaa myös muiden sananvapautta, kun keskustelu säilyy toista ihmistä kunnioittavana.  

Maailmalla on koskettavia esimerkkejä siitä, miten turvaa hakevat otetaan vastaan. Toivomme, että tulevaisuudessa Lahdesta suojaa hakevat saavat kokea ystävällisyyttä ja turvaa.  

Kutsumme kaikkia lahtelaisia rasismin ja syrjinnän vastustamiseen. Jokaiseen ihmisarvon loukkaukseen, rasistiseen tekoon ja uhkailuun on puututtava. Meillä tulee olla nollatoleranssi väkivaltaan. Toivomme vilpittömästi, että lahtelaiset voivat jokainen omalta osaltaan edistää ihmisten välistä luottamusta, avunantoa ja empatiaa.  

Mika Kari
puheenjohtaja
kaupunginvaltuusto

Juha Rostedt
puheenjohtaja
kaupunginhallitus

Jyrki Myllyvirta
kaupunginjohtaja  

Francis McCarron
I varapuheenjohtaja
kaupunginvaltuusto

Kirsti Vaara
II varapuheenjohtaja
kaupunginvaltuusto

Hannu Himanen
III varapuheenjohtaja
kaupunginvaltuusto

Jarkko Nissinen
I varapuheenjohtaja
kaupunginhallitus

 

Lisätietoja

yhteysjohtaja Elina Laavi
p. 040 708 2121
elina.laavi@lahti.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs