Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupungin hankintaohjelma sai kunniamaininnan

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin hankintaohjelma sai kunniamaininnan

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2014 klo 14:59
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin hankintaohjelma on saanut kunniamaininnan Motivan järjestämässä Kestävä julkinen hankkija 2014 –kilpailussa. Palkinnot jaettiin tiistaina 1.4.2014. Tunnustus tuli rohkeista tavoitteista, joita kaupunki on asettanut uusien ratkaisujen etsimiseen yhdessä elinkeinoelämän kanssa.

Hankintaohjelmassa linjataan mm. keinoja kaupungin tuottavuuden kasvattamiseen hankintoja hyödyntämällä, työkaluja yritysten kanssa käytävään markkinavuoropuheluun sekä tavoitteita hankintojen ympäristövaikutusten pienentämiseen. Lahden kaupunginhallitus hyväksyi hankintaohjelman tammikuussa 2014.

– Lahden kaupungin hankintaohjelma on askel oikeaan suuntaan julkisen sektorin ja yritysten etsiessä yhdessä ratkaisuja yhteiskunnan tuottavuuden parantamiseen ja ympäristörasitusten vähentämiseen, kertoo hankintapäällikkö Minna Halonen.

Lahden kaupunkiorganisaatio ostaa organisaation ulkopuolelta erilaisia palveluita vuosittain n. 185 miljoonalla eurolla erikoissairaanhoito pois lukien. Tarvikkeita ja aineita ostetaan n. 32 miljoonalla eurolla vuodessa.

Lahdessa halutaan edistää pienten ja keskisuurten yritysten mahdollisuutta osallistua tarjouskilpailuihin hyödyntämällä mm. sähköistä HankintaSampo-järjestelmää. HankintaSampo on verkkopalvelu, jonka avulla kaupungit ja kunnat voivat ilmoittaa pienhankinnoistaan yrityksille.

– On hyvä, että pienhankinnatkin tuodaan systemaattisesti yritysten tietoisuuteen, toteaa toimitusjohtaja Outi Hongisto Päijät-Hämeen yrittäjistä.

Hankintaohjelman valmisteluun ovat Lahden seudun hankintapalveluiden lisäksi osallistuneet Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, Lahden seudun ympäristöpalvelut sekä eri toimialojen hankintatyöryhmät. Ohjelman toteuttamista ja vuoropuhelua jatketaan yhteistyössä alueen elinkeinoelämän kanssa.

Lisätietoja:
Lahden kaupunki, hankintapäällikkö Minna Halonen, puh. 050 559 4063
Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy, liiketoimintakehittäjä Essi Artima-Sulkinoja, puh. 050 414 4095
Lahden seudun ympäristöpalvelut, kehityspäällikkö Saara Vauramo, puh. 044 716 1585

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs