Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kaupungin arviointikertomus palkittiin

Lahden kaupunki

Lahden kaupungin arviointikertomus palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 08:13
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupungin vuoden 2014 arviointikertomus on palkittu suurten kuntien parhaana. Tilintarkastustoimisto PwC:n järjestämässä Vuoden arviointikertomus -kilpailussa valittiin vuoden 2014 parhaat arviointikertomukset kolmessa sarjassa. Lahti palkittiin suurten, yli 20 000 asukkaan kuntien sarjassa. Kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa, edellisen kerran Lahti voitti kilpailun 2008.

Tuomariston mielestä Lahden arviointikertomus erottuu poikkeuksellisen hyvällä tietoperustalla ja kattaa lakisääteisen arviointitehtävän lisäksi toiminnan tuloksellisuuden arvioinnin. Lisäksi arvioinnin eri osa-alueet on eroteltu hyvin toisistaan, kertomukseen sisältyneet suositukset ovat selkeitä ja toteuttamiskelpoisia ja kertomuksen visuaalisuus suorastaan houkuttelee lukemaan kertomusta.

Kilpailun tarkoituksena on kehittää kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakuntien toimintaa sekä arviointikertomusten sisältöä ja vaikuttavuutta. Aiemmilla kerroilla mukana ovat olleet vain kuntien itse kilpailuun ilmoittamat arviointikertomukset. Tällä kertaa Tampereen yliopiston arviointiryhmä poimi ilmoittautuneiden lisäksi tarpeellisen määrän arvioitavia kertomuksia julkisista lähteistä. Tämän ansiosta kilpailusta tuli aiempaa kattavampi, mikä nostaa voiton arvoa.

Myös valintamenettelyä on uudistettu aiempiin vuosiin verrattuna siten, että Tampereen yliopiston opiskelijoista koottu arviointiryhmä analysoi professori Petri Virtasen ja professori Lasse Oulasvirran johdolla vuoden 2014 arviointikertomuksia ja esitti tulokset kilpailun tuomaristolle. Voittajat valitsi kolmihenkinen asiantuntijoista koottu ulkopuolinen tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii asiamies Antti Mykkänen Kunnallisalan kehittämissäätiöstä. Jäseninä olivat professori Lasse Oulasvirta ja tohtori Mikko Wennberg. Kilpailun tulokset julkistettiin PwC:n järjestämässä Arviointiseminaarissa 4.11.2015 Helsingissä.

Arviointikertomuksen laatineessa Lahden kaupungin tarkastuslautakunnassa toimivat: Erkki Nieminen (pj), Francis McCarron (varapj.), Inga-Maija Hyppölä, Martti K Lehto, Maarit Luukka, Terttu Pohjolainen, Paavo Rautkoski, Timo Räihä, Juha Ulmanen, Ulla Vaara ja Onerva Vartiainen. Arviointikertomus on luettavissa kaupungin verkkosivuilla: http://www.lahti.fi/suomi/arviointikertomus

Lisätietoja:

Erkki Nieminen
tarkastuslautakunnan puheenjohtaja
0400 842 323

Juha Tapiola
kaupunginreviisori
050 559 4057

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs