Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden kauppatorin avajaiset huhtikuussa

Lahden kaupunki

Lahden kauppatorin avajaiset huhtikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.02.2015 klo 13:26
Julkaisija: Lahden kaupunki

Toriparkkityömaana lähes kaksi vuotta ollut Lahden kauppatori avataan huhtikuussa. Työmaata isännöinyt Fira luovuttaa alueen kaupungille, kauppatoritoimijoille ja Lahden Pysäköinnille 15.4.2015.

Maanalainen toriparkki otetaan käyttöön 17.4., jolloin myös kauppatori avautuu. Torin virallisia avajaisia vietetään lauantaina 25.4. ja sitä ennen torilla kokeillaan laajempia markkinoita 18.4.

Kauppatorin tuleva tori-isäntä Timo Arasola on suunnitellut torin vuotta jo pitkälle.
– Avajaiset huipentuvat kaksipäiväiseen vapputoriin ja heti vapun jälkeen suunnitteilla on peräkonttikirppis. Kesällä torille on tulossa vanhalle paikalleen palaavia ja ihan uusia tapahtumia, Arasola kertoo.

Arkitorin jälkeen valmistuu alatori

Huhtikuussa avattava Lahden kauppatori valmistuu asteittain. Kauppatorin länsireunalla Alatori ja Marolankadun kohta jäävät vielä työmaaksi, toria reunustavat lehmukset istutetaan sään salliessa, Torikatu viimeistellään syksyllä ja Vapaudenkadun reunakivet siirretään kesällä.
– Vapaudenkadun reunakiviä siirretään noin metri keskemmälle, jotta bussia odottaville jää enemmän tilaa. Tämä tehdään joko vapun jälkeen tai vasta kesäaikataulujen tultua voimaan, jolloin linja-autoja liikkuu vähemmän, projektipäällikkö Riitta Niskanen kertoo.

Lisätiedot:
projektipäällikkö Riitta Niskanen, Lahden kaupunki, 050 559 4200
toimitusjohtaja Sari Alén, Lahden Pysäköinti, 040 099 6081
tori-isäntä Timo Arasola, Lahden kauppatori, 044 590 5477

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs