Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden ja Nastolan yhteisvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ensi vuoden talousarvion

Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhteisvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ensi vuoden talousarvion

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 15:51
Julkaisija: Lahden kaupunki

Yhteisvaltuustossa vilkkain keskustelu käytiin kaupungin keskustan kouluverkkoratkaisusta. Valtuustoryhmien puheenvuoroissa esillä oli kaupungin elinvoima ja kasvu sekä kouluverkkosuunnitelman lisäksi liikunta- ja kulttuuripalvelut ja joukkoliikenne.

Sosiaalidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Jarkko Nissinen korosti puheenvuorossaan työn merkitystä kaikelle hyvinvoinnille. Nissisen mukaan alueen menestymisen ratkaisevat yksityiset työpaikat, ja kaupungin on luotava edellytyksiä yrityksille työllistää.

Kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Marko Varjonen totesi, että tehokkaalla ja tuloksellisella elinkeinopolitiikalla saadaan alueelle lisää elinvoimaa. Lahden on oltava jatkossa avoin uudistaja.

Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Martti Mäkelä odottaa, että palveluverkkoratkaisuissa huomioidaan kaupunkirakenteen kehitys. Mäkelä toivoi, että kaupungin talous ratkaisee kun jatkossa pohditaan kulttuuripalvelujen laajuutta.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Kaarina Suhonen kiinnitti huomiota mm. lasten ja nuorten lipunhintoihin joukkoliikenteessä. Suhonen kiitti myös lasten- ja nuorten liikuntapaikkojen vuokrien hinnanalennusta, liikkumisen tukeminen pitää olla myös pidemmän ajan tavoite.

Kristillisdemokraattien Leena Mantereen mukaan uudessa Lahden kaupungissa on toiminnallisesti eheämpi yhdyskuntarakenne, joka on hyvä pohja uusiin toimintatapoihin. Mantere kiitti puheenvuorossaan myös uutta ratkaisukeskeistä toimintakulttuuria yhdistymishallituksessa.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Elisa Lientola pitää työttömyyttä Lahden suurimpana ongelmana. Hänen mukaansa on luotava dynaaminen verkosto, joka todella toteuttaa elinkeinopolitiikka. Kaupungin on myös näytettävä esimerkkiä henkilöstöpolitiikallaan.

Vihreiden ryhmäpuheenjohtaja Aleksi Mäntylän sanoi, ettei palveluverkkoesitystä tulisi yksityiskohtaisesti lyödä lukkoon budjettikirjassa. Vihreät kiinnittivät huomiota myös joukkoliikenteen suosion kasvuun ja kannattavuuteen.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta nosti talousarviopuheenvuorossaan esille yhteisöllisyyden. Myllyvirran mukaan kuntien yhdistyminen on iso muutos, mutta se on myös mahdollisuus. Avainasia on toimia kaupunkiyhteisönä, ei kaupunkiorganisaationa.

Yhteisvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari kiitti talousarviokokouksen päätteeksi erittäin rakentavaa käsittelyä ja totesi luottavansa tulevaisuuden Lahteen.

Lisätietoja:
Yhteisvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, 050 398 5601

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs