Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus yksimielinen talousarvioesityksestä

Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus yksimielinen talousarvioesityksestä

Tiedote.
Julkaistu: 20.10.2015 klo 15:58
Julkaisija: Lahden kaupunki

Yhdistymishallitus hyväksyi kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran talousarvioesityksen pienin muutoksin. Hallitus saavutti yksimielisyyden uuden Lahden kaupungin taloudesta neuvoteltuaan useasta eri yksityiskohdasta, budjetin loppusumma ei kuitenkaan muuttunut.

Yhdistymishallituksen puheenjohtajan Juha Rostedtin mukaan yhteisvaltuustolle esitettävä budjetti tukee kaupungin kasvua ja työllisyyttä. Rostedt huomauttaa, että yhdistymissopimuksessa asetetut tavoitteet täyttyvät, kun talousarvio ja -suunnitelma päätyvät niukasti positiiviseen tulokseen ja menojen kasvu jää nollan tuntumaan. Ensi vuoden verot pysyvät Lahden asukkaille kuluvan vuoden tasolla ja nastolalaisten verotus kevenee hieman.

Hallitus haluaa parantaa perusterveydenhuollossa lääkärin vastaanotolle pääsyä. Terveyspalveluihin ja vanhusten palveluihin lisättiin yhteensä 300 000 euroa ja vastaava summa vähennettiin erikoissairaanhoidosta.

Varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen yhdistymishallitus lisäsi yhteensä 300 000 euroa. Samalla yhdistymishallitus hyväksyi kouluverkkosuunnitelman selventävin tekstimuutoksin. Keskustassa Harjun koulusta siirretään opetusta vaiheittain Lotilan ja Tiirismaan kouluihin vasta kun Tiirismaan koulurakennus on peruskorjattu. Harjun kouluun voi jatkossa sijoittua myös varhaiskasvatusta.

Nuorten liikuntapaikkavuokrat laskevat Lahdessa, kun hallitus lisäsi nuorisoliikunnan tukeen 300 000 euroa. Yhdistymishallitus lisäsi joukkoliikenteen rahoitusta 250 000 euroa ja edellyttää taloutta tasapainottavaa lippujen hinnoittelua.

Yhdistymishallituksen päättämät budjettilisäykset katetaan myyntivoitoista ja hankerahoituksesta.

Lahden ja Nastolan yhteisvaltuusto päättää talousarviosta 9.11.2015.


Lisätietoja

Juha Rostedt
yhdistymishallituksen puheenjohtaja
p. 040 510 9244

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs