Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus aloittaa työnsä 10.2.

Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymishallitus aloittaa työnsä 10.2.

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2015 klo 18:40
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan valtuustot valitsivat jäsenet uuden Lahden kaupungin yhdistymishallitukseen. 13-jäseninen yhdistymishallitus johtaa muutosprosessia ja aloittaa työnsä heti tiistaina 10.2.

Yhdistymishallitukseen nimettiin kahdeksan jäsentä Lahdesta ja viisi Nastolasta. Lahdesta hallituksessa istuvat Juha Rostedt (Kok.), Milla Bruneau (Kok.), Jari Salonen (Kok.), Jarkko Nissinen (SDP), Sirkku Hildén (SDP), Rami Lehto (PS), Antti Holopainen (Vas.) ja Leena Mantere (KD). Nastolasta yhdistymishallitukseen valittiin Reijo Savurinne (SDP), Jetta Laakso (SDP), Reijo Oksanen (Kok.), Sirpa Hassinen (PS) ja Jenna Koskelo (Kesk.). Yhdistymishallituksen paikkajaossa on otettu huomioon kuntien puoluepoliittiset voimasuhteet ja tasa-arvolain säännökset.

Yhdistymishallituksen esittelijänä toimii kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta. Hallitus valitsee 10.2. järjestäytymiskokouksessa keskuudestaan puheenjohtajan (Kok.) ja ensimmäisen (SDP) ja toisen (PS) varapuheenjohtajan. Yhdistymishallitus ryhtyy toteuttamaan Lahden ja Nastolan yhdistymissopimusta ja valmistelee mm. uuden Lahden strategian, henkilöstösuunnitelman ja talousarvion. Yhdistymishallitus jatkaa uuden Lahden kaupunginhallituksena vuoden 2016 alusta.

Yhdistymishallituksen tukena toimii kuntien yhdistetty valtuusto, joka työskentelee seminaarimuotoisesti ennen virallista päätöksentekorooliaan. Virallisesti valtuusto voi järjestäytyä, kun valtioneuvosto on vahvistanut kuntaliitoksen. Kuntien nykyiset hallitukset jatkavat toimintaansa vielä kuluvan vuoden, mutta niiden rooli ja toimintavalta rajoittuvat tätä vuotta koskeviin asioihin. Uutta kaupunkia koskevat päätökset käsitellään yhdistymishallituksessa.

Nastolan kunnan yhdistymispäätöksestä tehty valitus on käsittelyssä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Yhdistymisen valmisteluprosessi etenee yhdistymissopimuksen edellyttämällä tavalla valituksesta huolimatta.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95
kunnanjohtaja Pauli Syyrakki, 0400 616 204
kaupunginvaltuuston I varapuheenjohtaja Juha Rostedt, 040 510 9244
kunnanvaltuuston puheenjohtaja Reijo Oksanen, 040 531 3787 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs