Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden ja Nastolan päivähoidon maksut yhtenäistetään

Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan päivähoidon maksut yhtenäistetään

Tiedote.
Julkaistu: 23.06.2015 klo 14:59
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden ja Nastolan yhdistymisen myötä yhtenäistetään päivähoidon maksuohjeistuksia ja maksuja. Keskeisimmät muutokset tapahtuvat Lahdessa esiopetuksen lisäksi tarvittavan päivähoidon sekä ympärivuorokautisen päivähoidon maksuissa.

Käytännössä nämä muutokset tarkoittavat sitä, että esiopetuksen lisäksi tarvittavan päivähoidon maksuun tulee porrastus sen mukaan, tarvitaanko päivähoitoa yli tai alle viisi tuntia. Myös ympärivuorokautisessa päivähoidossa otetaan käyttöön porrasteinen päivähoitomaksu. Vanhempien kanssa sovitaan kuukausittainen hoitotuntien määrä, minkä mukaan maksu määräytyy. Nastolassa nämä porrastukset ovat jo olleet käytössä.

Muutokset vaikuttavat jonkin verran kaupungin tulokertymään, mutta pääsääntöisesti ne tehostavat henkilöstön työntekoa ja työvuorosuunnittelua.

Elokuun aikana kummankin kunnan kaikkien lasten päivähoitomaksut yhtenäistetään vanhempien toimittamien tulotietojen perusteella. Yhdenmukaistaminen on tarkoituksenmukaista jo nykyisten kuntien aikana, jottei maksuja tarvitse tarkistaa uudelleen heti vuoden alusta uuden kunnan aloittaessa toimintansa.

Uuden kunnan päivähoitomaksujen yhtenäistämisestä päättivät Lahden ja Nastolan sivistyslautakunnat juhannusviikolla pitämissään kokouksissa. Lahdessa päivähoidossa on 4 000 lasta, Nastolassa 600.

Asiakasmaksulaissa säädetyt päivähoitomaksut ovat enimmäismaksuja. Osasta maksuja kunta voi päättää itse, samoin kuin siitä, että maksuja peritään enimmäismaksuja alhaisempina tai niitä ei peritä lainkaan. Päivähoidon asiakasmaksuista tulee kunnassa tehdä päätös. Lisäksi tehdään asiakaskohtaiset päätökset.

Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala, varhaiskasvatuspalvelut
palvelupäällikkö Liisa Nurmi, puh. 050 539 1651
päivähoitojohtaja Mika Harju, puh. puh. 050 559 7901

Nastolan päivähoito- ja varhaiskasvatuspalvelut
päivähoidon johtaja, Leena Miettinen, puh. 040 700 2340

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs