Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Lahden AleksiBoksi-ehdotukset esillä lauantaina ja torin reunamilla tapahtuu

Lahden kaupunki

Lahden AleksiBoksi-ehdotukset esillä lauantaina ja torin reunamilla tapahtuu

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2015 klo 13:56
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Aleksanterinkadulle on suunniteltu sijoitettavaksi uudenlaisia monikäyttöisiä elementtejä, jotka on nimetty AleksiBokseiksi. Niitä on tarkoitus käyttää esimerkiksi infoseininä, esittelyvitriineinä ja muina esittely- tai myyntipisteinä. Ne myös rajaavat jalankulkualuetta ajoradasta.

AleksiBokseista järjestettiin ideakilpailu päijäthämäläisille muotoilijoille kesän aikana. Määräaikaan mennessä jätettiin 6 kilpailuehdotusta, jotka ovat yleisön nähtävillä ja kommentoitavina kaupungintalon puutarhajuhlassa lauantaina 5.9. klo 10–14. Kaupunkilaiset pääsevät kommentoimaan töitä ja valitsemaan suosikkinsa. Yleisön suosikkityö palkitaan erikseen. Varsinaisen voittajaehdotuksen valitsee asiantuntijoista koostuva arviointiryhmä. Voittaja julkistetaan lokakuussa järjestettävässä Apoli-foorumissa. Tilaisuudesta tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Torikadun rakennustyöt alkavat maanantaina 7.9. ja niiden arvioidaan kestävän marraskuun loppuun. Ensimmäisenä poistetaan asfaltti, jonka jälkeen alkaa maanrakennustyö. Sen yhteydessä kaupunginmuseo tekee arkeologisia tutkimuksia. Kadulle tulee uusi yhtenäinen graniittipinnoite, ja sen alle kiinteistöjen kanssa yhdessä toteutettava sulatusjärjestelmä.

Marolankadun rakennustyöt valmistuvat syyskuun puolivälissä. Turistipysäkki ja taksiasema palautuvat entisille paikoilleen maanantaina 21.9. Tällöin turistipysäkki poistuu Rauhankadulta ja taksiasema Sokoksen edustalta. Aleksi muuttuu yksisuuntaiseksi myös tältä osuudelta. Pyörätie Sokoksen kohdalla palautuu pyöräilijöiden käyttöön.

Alatorin avajaisia vietetään torstaina 24.9. alkaen klo 18. Tilaisuus on ohjelmallinen ja avoin kaikille. Siitä tiedotetaan myöhemmin erikseen.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Riitta Niskanen
riitta.m.niskanen@lahti.fi
p. 050 559 4200

Lisätietoja AleksiBokseista myös:
Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen
anne.karvinen-jussilainen@lahti.fi
p. 050 387 8715

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs