Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Laatuleima TAMKille – valttina opiskelijoiden ja henkilöstön yhteisöllisyys

Tampereen ammattikorkeakoulu

Laatuleima TAMKille – valttina opiskelijoiden ja henkilöstön yhteisöllisyys

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2016 klo 15:47
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulu sai Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) toteuttamassa kansainvälisessä auditoinnissa laatuleiman, joka on voimassa kuusi vuotta 14.3.2016 alkaen. Ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä täyttää korkeakoulujen laadunhallinnan kansalliset kriteerit ja vastaa eurooppalaisia periaatteita ja suosituksia.

Auditointiryhmän mukaan pitkäjänteinen laatujärjestelmän kehittäminen on luonut vahvan laadunhallinnan perustan sekä koko korkeakoulun kattavat toimintaperiaatteet ja menettelytavat.

– TAMKissa on tehty ahkerasti työtä yhteisen laatukulttuurin rakentamiseksi. Kehittämistyöhön on osallistettu korkeakoulun henkilöstö, opiskelijat ja sidosryhmät, toteaa kansainvälisen auditointiryhmän puheenjohtaja, rehtori Eva Werner IMC Krems -ammattikorkeakoulusta Itävallasta.

– Olemme tehneet laadunhallintajärjestelmää yhdessä koko henkilöstön kanssa vuodesta 2010 lähtien, jolloin silloiset TAMK ja PIRAMK yhdistyivät. Laadunhallinnasta on tullut osa työtämme, ja ulkopuolinen auditointi tekee tämän nyt näkyväksi. Olemme iloisia ja ylpeitä auditointiryhmän kannustavasta palautteesta, sanoo TAMKin vararehtori Päivi Karttunen.

Laatujärjestelmän auditoinnissa tarkasteltiin yksityiskohtaisemmin koulutusohjelmia, joista liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen ylempään tutkintoon johtavien koulutusten laadunhallinta todettiin edistyneiksi.

Auditointiryhmän tehtävänä oli esittää myös kehittämissuosituksia. Kaikkea laatujärjestelmän tuottamaa tietoa ei nykyisellään pystytä hyödyntämään, ja ammattikorkeakoulua kehotetaankin valitsemaan kaikkein hyödyllisimmät laatutyön osa-alueet ja keskittymään niihin. Auditointiryhmä suosittelee, että TAMK esimerkiksi karsisi niitä palautekyselyjä, joista ei ole sille riittävää hyötyä.

Tampereen yliopisto läpäisi auditoinnin viime vuonna ja Tampereen teknillinen yliopisto vuonna 2014. Korkeakoulujen laatujärjestelmien auditoinnit käynnistettiin Suomessa vuonna 2005, ja auditointeihin osallistuvat kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut. Auditointiraportti on luettavissa Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen verkkosivuilla http://www.karvi.fi/.

 

Lisätietoja:

Tampereen ammattikorkeakoulu: vararehtori Päivi Karttunen, p. 050 568 5358, paivi.karttunen@tamk.fi

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus: Matti Kajaste, matti.kajaste@karvi.fi, p. 029 533 5511

Raportti: Audit of Tampere University of Applied Sciences 2016

Raportin tilaukset: Arja Bilund, ajra.bilund@karvi.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs