Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kysely uudesta Aleksista toi runsaasti erilaisia mielipiteitä

Lahden kaupunki

Kysely uudesta Aleksista toi runsaasti erilaisia mielipiteitä

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2015 klo 15:43
Julkaisija: Lahden kaupunki

Maaliskuun alussa kaupunki kysyi asukkailta mielipiteitä Aleksanterinkadun ja sen lähikatujen tulevasta käytöstä. Vastauksia saatiin netin kautta parissa viikossa yli 500. Saatuja vastauksia hyödynnetään tehtäessä valintoja katualueiden muutoksista osana keskustan yleissuunnittelua.

Vastauksissa Aleksanterinkadulle autoilta vapautuvaan tilaan haluttiin erityisesti istutuksia, terasseja ja muita ulkomyyntipaikkoja sekä penkkejä ja muita kalusteita. Aleksin uutta ilmettä vastaajat esittivät korostettavan ensisijaisesti valaistuksella, persoonallisella kalustuksella ja näyttävillä istutuksilla. Näitä kaikkia kannatti noin kaksikolmasosaa vastaajista. Vähiten kannatusta, alle neljänneksen vastauksista, saivat vaihtoehdot Lahden sinisen värisistä kalusteista ja katujen sulanapidosta. Nykyistä Aleksanterinkatua pidettiin turvallisena, mutta epäviihtyisänä. Rautatienkadulla pidettiin erityisen tärkeänä Torin ja Matkakeskuksen välisen kävely-yhteyden korostamista.

Kevyen liikenteen ratkaisuissa erittäin tärkeäksi nousi jalankulkuväylien ja pyöräteiden erottaminen toisistaan. Tätä piti tärkeänä 80 % vastaajista. Pyöräväylien selkeää merkitsemistä erilaisella tai erivärisellä pinnoitteella pidettiin myös hyvin tärkeänä, samoin autoliikenteestä erotettuja pyöräteitä. Jalankulkuväylillä arvostetaan siisteyttä, levähdyspaikkoja, hyvää valaistusta ja istutuksia.

Keskustan suunnittelun pohjana on viime joulukuussa kaupunginhallituksen tekemä päätös, että Aleksanterinkadusta tulee yksisuuntainen joukkoliikenne- ja kävelypainotteinen katu, jossa henkilöautolla hitaasti ajaminen on myös mahdollista. Nyt suunnitellaan yksityiskohtaisia ratkaisuja mm. jalkakäytävien ja pyöräväylien paikoista ja leveydestä. Keskustan yleissuunnitelmaraportti valmistuu kevään aikana ja sen ratkaisuja esitellään yleisölle vielä ennen päätöskäsittelyä.

Kyselyssä saatiin lomakevastauksien lisäksi myös runsaasti uusia ehdotuksia ja muuta palautetta. Kaikki palaute on luettu, mutta kaikkea ei voida toteuttaa jo yksinkertaisesti siitä syystä, että ne ovat keskenään ristiriitaisia. Osa vastaajista oli vahvasti sitä mieltä, että autoilua ei tule rajoittaa keskustassa ja osa kannatti laajojakin kävelykeskustoja. Hyvinä esimerkkeinä mainittiin useassa vastauksessa Jyväskylän ja Oulun kävelykadut.

Lisätietoja
projektipäällikkö Riitta Niskanen
p. 050 559 4200
Tavoitettavissa 7.4.2015 alkaen

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen. Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs