Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kysely Internetin käytöstä ikääntyneille Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki

Kysely Internetin käytöstä ikääntyneille Lappeenrannassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 10:45
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupungin vanhusneuvosto järjestää sähköisen Internet käyttökyselyn lappeenrantalaisille ikääntyneille.

Tämä ikääntyneiden kysely on kohdistettu 63 -> -vuotiaialle. Lappeenrannassa on 17.507 senioria ikäluokissa 63 ->. Tämä on 24 % koko väkilukuun (72.794) suhteutettuna.

Kyselyn tarkoituksena on selvittää mikä on paikallisten ikääntyneiden käyttöaktiivisuus ja osaamistaso koskien tietotekniikkaa ja sähköisiä, teknisiä laitteita.

Monet palvelut ovat siirtyneet verkkoon ja toimivat nykyisin pääasiassa sähköisinä

- Internetin välityksellä tarjottavien palveluiden määrä on lisääntynyt ja samalla monet perinteiset palvelutavat ovat menettäneet merkitystään. Verkkoon painottuva tiedotus ja palvelut sekä entistä senioripainotteisempi väestö muodostavat yhtälön, joka ei tule toimimaan tasapuolisesti, toteaa Jaakko Tuomi vanhusneuvoston puheenjohtaja.

- Yhteiskunta kehittyy, mutta tasapuolinen tiedotus ja palvelut kuuluvat myös niille, joilla ei ole taitoa tai mahdollisuutta käyttää Internettiä. Lappeenrannan vanhusneuvosto haluaa kartoittaa tämän kyselyn kautta ikääntyneiden valmiutta kohdata tietotekninen yhteiskunta, puheenjohtaja kertoo kyselyn taustoja.

Sähköinen kysely on avoinna 14.3. - 10.4.2016 välisen ajan. - Poikkeuksellisesti kyselyn kohderyhmä huomioon ottaen sähköiseen kyselyyn voi vastata myös paperilomakkeella maakuntakirjastolla, kaupungintalon asiakaspalvelupiste Winkissä sekä Eksoten Iso avussa. Kaikissa edellä mainituista tiloista löytyy myös yleisöpääte, jossa halutessaan pääsee vastaamaan myös sähköisesti, kertoo Pia Haakana, kaupungin asukasyhteyshenkilö ja vanhusneuvoston sihteeri.

Sähköinen kysely löytyy osoitteesta:

http://digiumenterprise.com/answer/?sid=1404035&chk=8YRXFJB7

 

Lisätietoja:

Jaakko Tuomi, puheenjohtaja, Lappeenrannan vanhusneuvosto, puh. 040 530 1934

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, vanhusneuvoston sihteeri, puh. 040 5494 740

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs