Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kymppisynttäreillä leikitään Kymmentä tikkua laudalla - jopa 600 lasta osallistuu perinneleikkiin Lahdessa

Lahden kaupunki

Kymppisynttäreillä leikitään Kymmentä tikkua laudalla - jopa 600 lasta osallistuu perinneleikkiin Lahdessa

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 08:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta. Lahdessa kymppisynttäreitä vietetään 10.10. leikkimällä Kymmenen tikkua laudalla -perinneleikkiä samanaikaisesti kaikissa kaupungin iltapäivätoimintapaikoissa. Tikut lentävät kello 13 alkaen ja seuraavan tunnin aikana leikkiin osallistuu yhteensä jopa 600 lasta eri puolilla kaupunkia.

Pyöreät vuodet näkyvät aamu- ja iltapäivätoiminnassa vielä marraskuussa järjestettävällä Lasten juhlaviikolla, kun jokaiseen toimintapaikkaan rakennetaan lapsilähtöisesti juhlavuoden näyttely. Nähtäville asetellaan muun muassa lasten tekemiä käsitöitä, askarteluja, maalauksia ja muita lasten mielestä esittelemisen arvoista asioita.

Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on vahva rooli perusopetuksessa. Sen kohderyhmänä ovat ensimmäistä ja toista luokkaa käyvät lapset sekä erityisen tuen oppilaat yhdeksänteen luokkaan saakka. Tänä syksynä aamu- ja iltapäivätoimintaan Lahdessa osallistuu yhteensä noin 670 lasta 24 eri toimintapaikassa. Toiminnan avulla pyritään vähentämään lasten yksinäistä aikaa ilman turvallisen aikuisen läsnäoloa.

Lisätietoja

Merja Keskiväli
Lahden kaupunki / Aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori
p. 044 716 1470
merja.keskivali@lahti.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs