Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kyamk mukana Kotkan yrittäjägaalassa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kyamk mukana Kotkan yrittäjägaalassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 07:54
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kotkan kaupunki järjesti 135-vuotisjuhlansa kunniaksi 4.4.2014 juhlagaalan, jossa palkittiin alueen yrittäjiä. Juhlassa kaupunki luovutti vuosittaisen yrittäjäpalkinnon yhdelle yrittäjälle. Lisäksi Kotkan yhteistyökumppanit, yhtenä Kyamk, jakoi kukin oman tunnustuspalkinnon. Kyamkin opiskelijat hoitivat kiitetysti juhlan toteutusta.

Kotkan yrittäjäpalkinnon sai Tanssikoulu Mikko ja Katri Vikman. Kyamkin rehtori Petteri Ikonen jakoi palkinnon Vuoden tulokas -sarjassa. Sen voittajaksi valittiin Restaurointiosuuskunta Kymen Karmiini.

Sarjan valintakriteereinä olivat: yritys on kiinnostava, potentiaalinen toimija ja se on perustettu 2012 tai 2013. Lisäbonuksena oli mahdollinen yhteys alueen omaan korkeakouluun Kyamkiin.

Kyamk nimesi omassa sarjassaan myös kaksi muuta hyvää ehdokasta. Ne olivat Eko- ja tapahtumapuoti Vadelmatarha sekä konsulttiyhtiö Oxford Research, jonka erikoisalaa on mm. alueiden ja elinkeinoelämän kehittäminen.

Vuoden tulokas restaurointialalta

Vuoden tulokkaaksi valittu Kymen Karmiini on Kymenlaakson seudulla toimiva, interiöörirestaurointiin erikoistunut restaurointialan ammattilaisten yhteenliittymä. Yritys on edelläkävijä uuden yrittäjyyden kehittämisessä. Toimintamuoto on osuuskunta. Se on ajankohtainen yritysmuoto, johon yhdistyy hienolla tavalla monipuolinen osaaminen.

Mukana osuuskunnassa on kokeneempia ja vasta valmistuneita ammattilaisia. Kaikki perustajat ovat (7) valmistuneet Kyamkista, eri vuosikursseilta restauroinnista ja rakennustekniikasta. Hienoina osaamisen ja yrittäjyyden referensseinä ovat restaurointityöt mm. Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla, Kotkan Lyseon lukiossa ja Haminan Kauppiaantalon museossa.

Positiivista palautetta opiskelijoille

Kyamkin opiskelijat olivat vahvasti mukana Yrittäjägaala 135 -juhlan toteutuksessa. Gaalan juonsivat Kyamkin opiskelijat Rita Patrikka ja Aleksanteri Repo.

Tilan stailauksesta vastasivat designer stylisti -opiskelijat Kaisuanna Pikkarainen, Salla Kokkala ja Veera Pasanen. Valoista ja diaesityksistä vastasivat viestinnän opiskelijat Johannes Terhemaa ja Matti Salminen.
Kotkan kehitysjohtajan Terhi Lindholmin mukaan yrittäjägaala onnistui hyvin ja sai runsaasti positiivista palautetta. Tavoitteena oli uudistaa perinteistä yrittäjäjuhlaa ja saada paikalle nuorempaa yrittäjäkuntaa, ja siinä onnistuttiin.

Tunnelma oli mukava mutta juhlava, puitteet somistuksineen hienot, ohjelma ja ruoka onnistunutta. Moni yrittäjä kiitti positiivista fiilistä, opiskelijoiden osallistumista ja juhlaa osoituksena yrittäjyyden arvostuksesta”, Terhi Lindholm tiivisti palautteessaan opiskelijoille.

Kuva: http://galleria.kotka.fi/yrittajagaala/content/IMG_0185_large.html
Kuvateksti: Kymen Karmiinin edustajat Eveliina Nikola (vas.) ja Anne-Mari Junnola vastaanottivat Vuoden tulokas -palkinnon.

Kuva: http://galleria.kotka.fi/yrittajagaala/content/IMG_0178_large.html
Kuvateksti: Rita Patrikka (vas.) ja Aleksanteri Repo juonsivat juhlan. Etualalla Kotkan kehitysjohtaja Terhi Lindholm.

Kuvagalleria gaalasta löytyy osoitteesta: http://galleria.kotka.fi/yrittajagaala

Kotkan yrittäjägaalan tiedote: http://www.kotka.fi/asukkaalle/ajankohtaista_kotkassa/101/0/yrittajapalkinto_tanssikoulu_mikko_ja_katri_vikmanille

 

Lisätietoja

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

 

Rehtori Petteri Ikonen
etunimi.sukunimi@kyamk.fi
p. 044 702 8200

Viestinnän erityisasiantuntija Marja Metso
etunimi.sukunimi@xamk.fi
p. 044 702 8328

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs