Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuronen ehdottaa kaupunginhallitukselle yksisuuntaista Aleksia

Lahden kaupunki

Kuronen ehdottaa kaupunginhallitukselle yksisuuntaista Aleksia

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 15:00
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaupunginhallitus käsittelee keskustan liikenneverkkoa vuonna 2020 ja siihen sisältyvää Aleksanterinkadun ratkaisua kokouksessaan 17.11. Toimialajohtaja Matti Kurosen esitys nojaa laajojen sidosryhmätyöpajojen tulokseen tehdä Aleksanterinkadusta yksisuuntainen ja yksikaistainen. Katua kehitettäisiin yhteisen tilan katuna, jolla sallitaan hidas henkilöautoliikenne idästä länteen.

Kaupungin strategiassa todetaan, että keskusta-alueen vetovoimaa vahvistetaan toteuttamalla laaja kävelykeskusta. Liikennejärjestelyissä etusijalla ovat jalankulku, pyöräily ja joukkoliikenne. Viime vuonna kaupunginhallitus kehotti toimialaa laatimaan keskustan yleissuunnitelman yhdessä kiinteistönomistajien, yritysten, yhdistysten ja asukkaiden kanssa. Samassa yhteydessä kaupunginhallitus päätti, että vuodesta 2014 alkaen Aleksanterinkatu on kävely- ja joukkoliikennepainotteinen.

- Keskustan liikenneverkosta kaivataan pikaisesti päätöksiä, jotta ensi kesän liikenneratkaisuja päästään toteuttamaan, huomioi Matti Kuronen.

Tekninen lautakunta päätti pohjaesityksestä huolimatta 7.10. palauttaa Aleksanterinkadun toriparkkityömaan jälkeen entiselleen kaksisuuntaiseksi.  Lautakunnan päätöksen on koettu olevan ristiriidassa sekä kaupungin strategian että kaupunginhallituksen aikaisempien linjausten kanssa. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa kaupunginjohtajan otto-oikeudella 27.10., mutta Jyrki Myllyvirta peruutti esityksensä.

Lisätietoja:
toimialajohtaja Matti Kuronen, p. 040 576 9105
projektipäällikkö Riitta Niskanen, p. 050 559 4200

Esityslista 17.11.2014

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs