Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntia kuullaan Lahden seudun erityisen kuntajakoselvityksen jatkamisesta

Valtiovarainministeriö

Kuntia kuullaan Lahden seudun erityisen kuntajakoselvityksen jatkamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 13:22
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö kuulee Lahden seudun kuntia erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta. Kuntajakoselvittäjät ovat esittäneet selvityksen jatkamista aiemmin asetetulla selvitysalueella vuoden 2015 tammikuun loppuun. Tarkoituksena on jatkaa alueen kuntarakennevaihtoehtojen selvittämistä ottaen huomioon kuntien päätökset ja lausunnot.

Kuntajakoselvittäjät esittivät 6. elokuuta Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin yhdistymistä 1. tammikuuta 2017 alkaen.

Selvityksessä mukana olleet kunnat tekivät selvittäjien ehdotusta koskevat päätöksensä 29. syyskuuta. Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Lahden kaupunki ovat valtuustojensa päätöksillä hyväksyneet kuntajakoselvittäjien esityksen. Hämeenkosken hyväksymispäätös oli ehdollinen. Hollolan ja Iitin kunnat hylkäsivät esityksen.

Valtiovarainministeriö pyytää kuntien lausuntoja selvityksen jatkamisesta selvittäjien esityksen mukaisesti 21. lokakuuta mennessä.

Kuntia pyydetään lisäksi lausumaan selvitysalueesta ja esitetystä kuntajakoselvittäjästä. Ministeriö esittää jatkoselvityksen kuntajakoselvittäjäksi filosofian kandidaatti, kaupunkineuvos Rolf Paqvalinia.

Taustaa

Valtiovarainministeriö päätti 11. lokakuuta 2013 asettaa erityisen kuntajakoselvityksen Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin välille. Selvitystyö päättyi selvityksen valmistuttua ja toimikauden päätyttyä 30. syyskuuta.

Valtiovarainministeriön lausuntopyyntö ja asettamispäätösluonnos

Lisätietoja:

ylijohtaja Päivi Laajala, puh. 02955 30026
neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, puh. 02955 30027

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs