Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntatekniikkayhtiön alasajo Lahden kaupunginhallituksessa

Lahden kaupunki

Kuntatekniikkayhtiön alasajo Lahden kaupunginhallituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 13:30
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy jatkaa toimintaansa ensi vuoden ajan eli merkittävimpien sopimusten päättymiseen saakka. Kuntatekniikkayhtiön hallittu alasajo tulee maksamaan Lahden kaupungille arviolta 3,9, milj. euroa.

Kuntatekniikkayhtiö on ollut pitkään vaikeuksissa. Yhtiö on tehostanut toimintaansa mutta ei ole saanut liiketoimintaansa kannattamaan. Tämän vuoden tulos tulee yhtiön arvion mukaan olemaan vahvasti tappiollinen.

Lahden kaupunginhallitus päätti 7.9.2015 turvata LSKT Oy:n maksuvalmiuden haastavassa tilanteessa ja varmisti, että työntekijät saavat palkkansa ja alihankkijoiden sekä muiden yhteistyökumppanien sopimusten mukaiset laskut maksetaan.

Yhtiön suurimmat rakennusurakat ovat Kymenlaaksossa Hirveläntien alueen urakka ja Hollolassa VT 12 ja KT 54 liittymä- urakat. Lisäksi yhtiö vastaa Asikkalan ja Orimattilan teiden kunnossapidosta. Nämä urakat hoidetaan sopimusten mukaisesti.

Kuntatekniikkayhtiössä on tällä hetkellä 86 työntekijää. Henkilöstön uudelleen sijoittumista tuetaan työnhakuvalmennuksella, osoittamalla työaikaa työnhakuun ja haastatteluihin sekä hyödyntämällä työvoimaviranomaisten muutostilanteeseen tarjoamia tukipalveluja. Yrittämisestä kiinnostuneita autetaan oman yrityksen perustamisessa. Lahden kaupungissa ja muissa omistajakunnissa on kartoitettu soveltuvia työtehtäviä ja alustavan tiedon mukaan kevään 2016 aikana on 10 – 15 työtehtävää tarjottavissa kiinnostuneille kuntatekniikkayhtiön työntekijöille.

Lahti enemmistöomistajana joutuu ottamaan päävastuun alasajon kustannuksista. Yksittäisistä kustannuseristä suurin on pääomalainat ja toisena on sijoitettu pääoma, joita ei tulla saamaan takaisin. Yhtiön osakepääoma on 300 000 euroa ja pääomalainoja yhtiöllä on 1,4 milj. euroa. Muita merkittäviä kustannuseriä ovat luotollinen tili, irtisanomiskustannukset ja toimipaikasta syntyvät kustannukset.

Lahden kaupunginhallitus päättää 14.12.2015 LSKT Oy:n hallitusta alasajosta ja yhtiön purkamisesta. Ensimmäisessä vaiheessa yhtiö asetetaan selvitystilaan ylimääräisessä yhtiökokouksessa 4.1.2016.

Lisätietoa

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95

kehityspäällikkö Veli-Pekka Ignatius, 044 7161 895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs