Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntalaisaloite Joutsenon terveysaseman vuodeosaston säilyttämisen puolesta

Lappeenrannan kaupunki

Kuntalaisaloite Joutsenon terveysaseman vuodeosaston säilyttämisen puolesta

Tiedote.
Julkaistu: 22.10.2014 klo 12:40
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Joutsenon alueraati, Asukkaiden Lappeenranta -toiminta, on avannut Kuntalaisaloite.fi -sivustolla kuntalaisaloitteen ” Joutsenon terveysaseman vuodeosaston säilyttämisen puolesta”.

Joutsenon alueraati on erittäin huolestuneena seurannut Etelä-Karjalan sosiaali -ja terveyspiirin (Eksote) maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelusuunnittelua ja siinä esitettyjä palveluverkon vaihtoehtoja. Erityisesti Joutsenon alueraatia huolestuttaa nyt tietoon tulleet aikaistetut palvelujen lakkautukset koskien Joutsenon terveysaseman vuodeosastoa.

Eksoten maakunnallisessa palvelusuunnitelmassa on kirjattuna vanhusten ympärivuotiseksi hoidoksi seuraavat kohteet Joutsenon osalta vuoteen 2017 saakka: Penttiläntien palvelukoti, Leivontie ja Vuodeosasto. Nyt kuitenkin julkisuuteen on kerrottu, että Joutsenon terveysaseman vuodeosasto saatetaan lakkauttaa jo ensi keväänä 2015.

 - Joutsenon alueraadin kuntalaisaloitteeseen voi osallistua kuka tahansa asiasta samaa mieltä oleva kuntalainen. Kuntalaisaloite.fi -sivuston käyttö mahdollistaa tämän niin sanotun sähköisen adressin keräämisen kuntalaisaloitteen liitteeksi, Joutsenon alueraadin varapuheenjohtaja Eija Hiilasvirta kertoo.

Samaan aikaan kerätään myös tukijoita kuntalaisaloitteeseen paperisilla nimiadresseilla, joita voi allekirjoittaa Joutsenon ja Korvenkylän apteekeissa, Joutsenon kirjastolla, Kampaamo Kerttulissa, Kahvila Joutsenessa sekä S-market Joutsenossa, Hiilasvirta jatkaa.

Kuntalaisilla on aikaa osallistua Joutsenon alueraadin kuntalaisaloitteeseen internetissä osoitteessa: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/1130 tai allekirjoittamalla paperinen adressi edellä mainituissa paikoissa aina sunnuntaihin 02.11.2014 saakka. Tämän jälkeen kuntalaisaloite kannattajalistoineen toimitetaan Lappeenrannan kaupungille sekä tiedoksi myös Eksotelle.

Joutsenon terveysasemaa peruskorjattiin Joutsenon Energia Oy:n varoilla

Joutsenon alueraati haluaa kiinnittää niin Lappeenrannan kaupungin kuten myös Eksoten huomion siihen, että Joutsenon vuodeosasto remontoitiin ajanmukaiseen kuntoon vuosina 2009-2010 kuntaliitokseen liittyneillä Joutsenon Energian investointivaroilla. Remontti maksoi reilut neljä miljoonaa euroa. Kuntaliitossopimuksessa luvattiin myös vuodeosaston toiminnan jatkuvan ennallaan.

- Lappeenrannan ja Joutsenon kuntaliitossopimuksen voimassaolon loppumisen jälkeen on ollut huomattavaa, että yksi sopimuksessa luvattu asia toisensa jälkeen on ikävästi rauennut, kuten Joutseno -taloon perustettu laajapohjainen asiakaspalvelukeskus Winkki, puhumattakaan Joutsenon lukion lakkauttamisesta, toteaa alueraadin varapuheenjohtaja Eija Hiilasvirta.

Joutsenon alueraati esittää kuntalaisaloitteessaan

• Lappeenrannan kaupunki ei luovuta nykyisin omistamaansa Joutsenon terveyskeskuskiinteistössä olevaa vuodeosastoa muuhun käyttöön vaan säilyttää sen nykyisen käyttötarkoituksen.

• Eksote ei lakkauta Joutsenon terveysaseman vuodeosastoa, joka on peruskorjattu kuntaliitossopimuksessa määritellysti joutsenolaisten hyvinvointiin tarkoitetuilla varoilla, eikä siirrä sinne tilalle potilaita muista yksiköistä, vaan toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan Joutsenon terveysaseman vuodeosastona.

• Lappeenrannan kaupunki korvaa kuntaliitossopimuksen mukaan Joutsenon Energia Oy:n varoilla kunnostetun ja laajennetun terveysaseman arvon, eli yli 4 miljoonaa euroa, jos edellä esitetty esitys kuitenkin toteutuu Joutsenon alueraadin esitystä vastaan. Tämä raha tulee kuntaliitossopimuksen mukaisesti kohdentaa joutsenolaisten hyvinvoinnin ja Joutsenon alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseksi sekä kehittämiseksi.

Lisätietoja:

Mirja Rantala, Joutsenon alueraadin puheenjohtaja, puh. 044 035 0551 / mrantala1@gmail.com

Pia Haakana, asukasyhteyshenkilö, Lappeenrannan kaupunki, puh. 040 5494 740 / pia.haakana@lappeenranta.fi 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs