Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntajakoselvityksen yleisötilaisuudet käyntiin

Salpausselän kuntajakoselvitys

Kuntajakoselvityksen yleisötilaisuudet käyntiin

Tiedote.
Julkaistu: 11.04.2014 klo 10:57
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Salpausselän kuntajakoselvityksen kuntalaistapaamiset pidettiin tällä viikolla 8.4. Hollolassa, 9.4. Iitissä ja 10.4. Hämeenkoskella. Yhteensä kolmeen tilaisuuteen osallistui yli 200 henkeä.

Hollolassa keskusteluun nostettiin useaan otteeseen se, että kunta on mukana selvityksessä valtiovarainministeriön määräämänä. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Eero Virta painotti, että puheet  pakkoliitoksesta ovat ennenaikaisia, ne eivät kuulu tähän selvitykseen. Kuntien valtuustot saavat vapaasti päättää syyskuussa, ovatko ne mukana suunnitellussa uudessa kunnassa, joka aloittaisi toimintansa 2017.

Iitin tilaisuudessa puhuttiin paljon lähidemokratiasta. Virallisen organisaation lisäksi selvitetään parhaillaan, toimisiko uudessa kunnassa maaseutulautakunta tai muita alueellisia toimielimiä. Demokratiatyöryhmä painottaa kuntalaisten osallistamista myös muilla keinoin kuin hallinnon kautta.

Hämeenkoskella kysyttiin muun muassa sitä, mikä muuttuisi, jos oltaisiin jo uuden kunnan asukkaita. Keskustelussa pohdittiin, että oma elämä ei juuri muuttuisi suuntaan tai toiseen. Kunnan asiantuntijuuden nähtiin vahvistuvan ja päätösten toteuttamiseen olisi leveämmät hartiat. Myös veroprosentin uskottiin olevan alhaisempi.

Tilaisuuksissa kysyttiin usein, miten kuntalaiset voivat vaikuttaa selvityksen sisältöön. Selvittäjä Seppo Huldénin mukaan seuraavat pari kuukautta ovat kuntalaisille parasta aika vaikuttaa. Kuntalaisten ääni pääsee kuuluviin kuntalaistapaamisissa sekä verkkosivujen ja sosiaalisen median kautta. Myös yhteydenotto oman kunnan jäseniin selvityksen neljässä työryhmässä ja johtoryhmässä on hyvä keino tuoda asioita esille.

Seuraavat kuntalaistapaamiset ovat:

ti 15.4. klo 18 Kärkölä, Vuokkoharjun koulu
ti 22.4. klo 18 Lahti, kaupunginkirjaston auditorio
ke 23.4. klo 18 Nastola, Nastopolin auditorio

Myös nuorille järjestetään oma kuulemistilaisuus. Se pidetään tiistaina 6.5. klo 13 8-Salilla Lahdessa. Kunnat kutsuvat paikalle nuoria yläkouluista ja lukioista.

Lisätietoja: kuntajakoselvittäjä Seppo Huldén, puh. 029 553 0487, seppo.hulden@vm.fi
kuntajakoselvittäjä Rolf Paqvalin, puh. 045 209 2199
www.salpauskunta.fi, www.facebook.com/salpauskunta

Salpausselän kuntajakoselvityksessä ovat mukana Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti ja Nastola. Kuntajakoselvittäjien esitys valmistuu elokuussa 2014. Kuntien valtuustot päättävät syyskuussa 2014, syntyykö uusi kunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs