Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kuntajakoselvityksen väliraportit julki

Salpausselän kuntajakoselvitys

Kuntajakoselvityksen väliraportit julki

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 14:59
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Salpausselän kuntajakoselvityksen työryhmät ovat julkaisseet väliraporttinsa. Kuntajakoselvityksen johtoryhmä käsitteli väliraportteja kokouksessaan maanantaina 7.4. Väliraportit löytyvät Salpausselän kuntajakoselvityksen verkkosivuilta.

Demokratiatyöryhmä on työskentelyssään pohtinut erityisesti lähidemokratiamallien käyttöön ottoa uuden kunnan alueella. Työryhmä on valmistelemassa mallia lähidemokratian toteuttamiseksi. Työryhmä ottaa valmistelussa huomioon myös muut vaikuttamisen ja osallistumisen keinot ja tekee esityksen niiden hyödyntämisestä uudessa kunnassa.

Palveluverkkotyöryhmä esittää väliraportissaan, että uudessa kunnassa palveluja tarjotaan siellä, missä niille on riittävästi kysyntää ja tarvetta, huomioiden kohtuullinen etäisyys ja saavutettavuus. Palvelujen suunnittelun lähtökohtana on asiakaslähtöisten palvelujen kehittäminen.

Talous- ja henkilöstötyöryhmän väliraportissa on laskelmia kuntien taloudellisesta ja toiminnallisesta itsenäisyydestä. Työryhmän mukaan keskeisimpiä keinoja talouden tasapainottamiseen menojen karsimisen lisäksi olisivat muun muassa palveluverkon optimointi, henkilöstön sopeuttaminen uuden kunnan toimintoihin sekä työn tuottavuuden parantaminen.

Tulevaisuustyöryhmä näkee yhdyskuntarakenteen erityisinä tarpeina muun muassa valtatie 12:n parantamisen, kuntakeskustaajamien kehittämisen sekä mahdollisuuden kaupunkiseudun maankäytön kokonaistarkasteluun. Elinvoimapolitiikan osalta nähtiin tärkeänä esimerkiksi Helsinki-Lahti-Pietari –kehityskäytävän vahvistaminen, edunvalvonnan tehostaminen ja asukaslähtöisyyden edistäminen.

Työryhmien työskentely jatkuu tiiviinä, työryhmien raportit valmistuvat 10.6. mennessä.

Lisätietoja:

kuntajakoselvittäjät:
Seppo Huldén, puh. 029 553 0487
Rolf Paqvalin, puh. 045 209 2199

Työryhmien puheenjohtajat
Demokratiatyöryhmä:
Minna Suominen, Hämeenkoski, puh. 040 561 9431

Palveluverkkotyötyhmä:
Raila Lindholm, Kärkölä, puh. 040 5835 094

Talous- ja henkilöstötyöryhmä:
Jari Salonen , Lahti, puh. 044 021 1211

Tulevaisuustyöryhmä:
Pekka Komu, Lahti, puh. 040 741 3299

Salpausselän kuntajakoselvityksessä ovat mukana Hollola, Hämeenkoski, Iitti, Kärkölä, Lahti ja Nastola. Kuntajakoselvittäjien esitys valmistuu elokuussa 2014. Kuntien valtuustot päättävät syyskuussa 2014, syntyykö uusi kunta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs