Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kunnat kuntajakoselvityksen jatkon kannalla

Salpausselän kuntajakoselvitys

Kunnat kuntajakoselvityksen jatkon kannalla

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 10:07
Julkaisija: Salpausselän kuntajakoselvitys

Valtiovarainministeriö on pyytänyt Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän, Lahden ja Nastolan kuntien lausunnot erityisen kuntajakoselvityksen toimikauden jatkamisesta. Kuntajakoselvittäjät ovat esittäneet selvityksen jatkamista vuoden 2015 tammikuun loppuun.

Kuntia pyydettiin lausumaan kantansa selvityksen jatkoajan lisäksi selvitysalueesta ja kuntajakoselvittäjästä. Kaikki kuusi kuntaa lausui kuntajakoselvityksen jatkamisen puolesta ja esittivät kuntajakoselvittäjäksi kaupunkineuvos Rolf Paqvalinia.

Iitissä lausuntopäätöksen tekee kunnanvaltuusto maanantaina 20.10.

Kuntien tarkennukset ohjaavat jatkoselvitystä

Kuntien päätökset linjaavat jatkoselvitystä merkittävästi. Hollola ja Hämeenkoski linjaavat lausunnoissaan, että selvityksen tulee sisältää kuntaliitosvaihtoehto Hollolan ja Hämeenkosken osalta.

Iitin kunnanhallitus pitää ensisijaisena selvittelyvaihtoehtona Nastolan kuntaa ja tarkentaa lausuntoehdotuksessa, että selvityksen pohjalta mahdollisesti syntyvien kuntien tulisi muodostaa alueellisesti ja yhteiskuntarakenteellisesti yhtenäisiä kokonaisuuksia. Iitin kunnanhallitus ohjeistaa selvitystä niin, ettei jatkoselvityksessä tulisi käyttää resursseja maarajattoman vaihtoehdon tarkasteluun.

Kärkölän kunta on lausunut haluavansa olla mukana jatkoselvityksessä, joka käsittää ainakin Nastolan, Lahden ja Kärkölän kunnat.

Lahden kaupunginhallituksen lausunnossa todetaan, että jatkoselvityksessä tulee ottaa huomioon erilaiset realistiset yhdistymismahdollisuudet.

Nastolan kunnanhallitus lausui hyväksyvänsä jatkoselvityksen myös suppeamman selvitysalueen osalta.

Lausunnoista äänestettiin Lahden, Nastolan, Iitin ja Kärkölän kunnanhallituksissa. Hämeenkoskella ja Hollolassa lausunto päätettiin yksimielisesti. Lausunnot tulee antaa valtiovarainministeriölle 21.10. mennessä.

Taustaa

Valtiovarainministeriö päätti 11. lokakuuta 2013 asettaa erityisen kuntajakoselvityksen Hollolan, Hämeenkosken, Iitin, Kärkölän ja Nastolan kuntien sekä Lahden kaupungin välille. Kuntajakoselvittäjät esittivät 6. elokuuta kuuden kunnan yhdistymistä 1. tammikuuta 2017 alkaen.

Selvityksessä mukana olleet kunnat tekivät selvittäjien ehdotusta koskevat päätöksensä 29. syyskuuta. Hämeenkosken, Kärkölän ja Nastolan kunnat sekä Lahden kaupunki ovat valtuustojensa päätöksillä hyväksyneet kuntajakoselvittäjien esityksen. Hämeenkosken hyväksymispäätös oli ehdollinen. Hollolan ja Iitin kunnat hylkäsivät esityksen.

Lisätiedot
Hollola: kunnanjohtaja Päivi Rahkonen, 044 780 1400
Hämeenkoski: kunnanjohtaja Anja Brofeldt, 044 748 8900
Iitti: kunnanjohtaja Riku Rönnholm, 040 7353967
Kärkölä: vs. kunnanjohtaja Erja Viitala, 040 308 6339
Lahti: kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, 050 638 95
Nastola: kunnanjohtaja Pauli Syyrakki, 0400 616 204

www.salpauskunta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs