Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » KOULULAISTEN SIIVOUSTALKOOT JA PUIDEN ISTUTUSTA

Lahden kaupunki

KOULULAISTEN SIIVOUSTALKOOT JA PUIDEN ISTUTUSTA

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2014 klo 10:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahdessa on järjestetty 29:nä viimeksi kuluneena vuotena ympäristön siivoustapahtuma, joissa koulujen oppilaat ovat opettajiensa ohjauksessa keränneet koulujen lähiympäristöstä luontoon ja katujen varsiin kerääntyneitä roskia. Myös Hollolan ja Nastolan koulut ovat lähteneet mukaan talkoisiin. 

Tänä vuonna Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa siivotaan tiistaina 6.5.2014. Kukin koulu siivoaa lähiympäristöään itselleen parhaiten sopivana kellonaikana.

Lahdessa, Hollolassa ja Nastolassa talkoihin on kaikkiaan ilmoittautunut mukaan lähes 9563 oppilasta ja opettajaa. Turvallisuussyistä siivoukseen eivät osallistu 1. ja 2. luokkien oppilaat. Tapahtuman järjestäjät ovat kouluille jaetuissa ohjeissa korostaneet, että roskien keruussa tulee noudattaa varovaisuutta ja sitä, että kerätään vain pikku roskia, lähinnä sellaisia, joita koululaiset itse ovat voineet tuottaa.

Ahtialan, Kunnaksen ja Kasakkamäen koulujen 1. ja 2. luokan oppilaat sekä ympäristöraatilaiset istuttavan puun koulunsa pihalle siivouspäivänä. Lahden kaupunki on kutsuttu mukaan kansainväliseen Eno Green Cities –verkostoon, jossa on mukana lähes 10 0000 koulua. ENO-verkkokoulu käynnisti kampanjan, jonka tavoitteena on istuttaa 100 miljoonaa puuta v. 2017 mennessä, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Kunnaksen koululla istutus alkaa klo 9, Ahtialan koululla klo 10 ja Kasakkamäessä klo 12. 

Siivouksen ja puunistutuksen käytännön järjestelyistä vastaavat Lahden seudun kuntatekniikka Oy, Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy sekä Lahden seudun ympäristöpalvelut. Lisätietoja tapahtumasta saa ympäristöneuvonnasta, Eila Hellman p. 050 - 572 2137. (Puunistutus Lotta Palomäki p. 050-5391693).

Siivoustalkoiden järjestäjien puolesta, Eila Hellman, ympäristöneuvoja 

Lahden seudun ympäristöpalvelut

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs