Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Koululaisten ja opiskelijoiden #BeActive – School action day houkuttelee liikuntakokeiluihin

Turun kaupunki

Koululaisten ja opiskelijoiden #BeActive – School action day houkuttelee liikuntakokeiluihin

Tiedote.
Julkaistu: 09.09.2016 klo 08:28
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunki on kutsunut koululaisia ja opiskelijoita #BeActive – School action day -tapahtumaan. Keskiviikkona 14.9.2016 klo 9–11 ja 12–14 Impivaaran jalkapallohallissa ja pihalla järjestettävään liikunnalliseen tapahtumaan odotetaan noin 1500 oppilasta ja opiskelijaa perus- ja lukio-opetuksesta sekä ammatti-instituutista.

 #BeActive – School action dayn ohjelmaan sisältyy mm. Mihi.fi -messut ja Turun Sirkuksen workshop, joihin luokat ovat voineet ilmoittautua ennakkoon. Mihi.fi-messuilla nuoret voivat testata Mihi.fi:n viikko-ohjelman lajeja, mm. kuplafutista, kahvakuulaa, kuntonyrkkeilyä, sählyä, futsalia ja kamppailulajeja. Mihi.fi tarjoaa 13–19-vuotiaille nuorille noin 80 maksutonta liikuntavuoroa viikossa.

 Neljäsluokkalaisten opettajat ovat voineet varata luokalleen vuoron Vesisankarit-toiminnasta, joka sisältää veteen ja vesiliikuntaan liittyviä toimintapisteitä.

Pihalla fiilis kattoon

Piha-alueen School`s out -ulkotoimintapisteissä luvataan vetää fiilis kattoon! Tarjolla on musiikkia, liikuntaa ja melua. Parkkipaikalla voi kokeilla rulliksia, skeittejä, scootteja, katusäbää ja frisbeenheittoa. Piha-alueella lisäksi mm. olympiarata, minitennistä ja -sulkista, lätkänlaukaisupiste ja kuplafutista. Piha-alueen toimintapisteisiin ei tarvita ennakkoilmoittautumisia.

 Tapahtuman toteuttavat Turun kaupungin sivistys- ja vapaa-aikatoimiala yhteistyössä liikuntaseurojen ja lajiliittojen kanssa.

 Tapahtuma on osa #BeActive – Euroopan urheiluviikkoa

Tapahtuma on osa #BeActive – Euroopan urheiluviikkoa (European week of Sport EWoS), jota vietetään 10.–16. 9. Teemaviikko on Euroopan komission aloite urheilun ja liikunnan edistämiseksi kaikkialla Euroopassa. Sen avulla pyritään kannustamaan kansalaisia liikkumaan aktiivisesti sekä lisäämään tietoisuutta liikunnan monista hyödyllisistä vaikutuksista. Viikon tavoite on innostaa eurooppalaisia olemaan #BeActive säännöllisesti ja liikkumaan omassa arjessaan enemmän.

 Euroopan urheiluviikko rahoitetaan osaksi Erasmus+ -ohjelman tuella ja sen kansallisena yhteyspisteenä toimii Suomen Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto CIMO. Erasmus+ -ohjelmasta on mahdollisuus hakea rahoitusta liikunnan ja urheilun yhteistyöhankkeille.

Lisätietoja:

Liikuntapalveluvastaava Jorma Fisk
Liikuntapalvelukeskus
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
p. 050 554 6250, jorma.fisk@turku.fi

Koululiikunnanohjaaja Harri Karjalainen
Perusopetus
Turun kaupungin sivistystoimiala
p. 050 590 7462, harri.karjalainen@turku.fi

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs