Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kotihoito huolehtii asiakkaidensa ravitsemuksesta

Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Kotihoito huolehtii asiakkaidensa ravitsemuksesta

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 17:39
Julkaisija: Helsingin sosiaali-ja terveysvirasto

Helsingin kotihoidon ja Palmian järjestämien ateriapalvelujen hinta ja sisältö muuttuvat maaliskuussa. Asiasta on tiedotettu ateriapalvelujen asiakkaita. Muutosta on kritisoitu siitä, että kotihoidon ateriapalvelujen ateriat eivät enää sisällä leipää, levitettä ja ruokajuomaa.

Kotihoidon ateriapalvelun ateria kattaa noin 35 prosenttia ikääntyneen ihmisen päivittäisestä ravinnontarpeesta. Ateriapalvelu ei siis korvaa tarpeellisia muita aterioita kuten aamiaista tai iltapalaa.

Ateriapalvelun lisäksi kotihoidon asiakas hankkii muut elintarvikkeet, kuten leivän ja voin, kaupasta esimerkiksi kotihoidon kauppapalvelun avulla. Kauppapalvelu tuo asiakkaan ulottuville kaupan koko tuotevalikoiman. Helsingissä kotihoito on omalta osaltaan tukemassa asiakaitaan ja heidän omaisiaan, jotta asiakkaille taataan mahdollisimman tasapainoinen ja hyvä ravitsemus.

Ateriapaketteja asiakkaalle on jatkossa yksi aikaisemman kolmen erihintaisen paketin sijaan. Kotihoidon ateriapalvelun asiakas valitsee itse listalta haluamansa päiväkohtaiset ateriat. Kotiin kuljetettu ateria sisältää maaliskuusta alkaen pääruoan, salaatin tai täysmehun ja jälkiruoan. Tämä ateriavaihtoehto on ollut myös aikaisemmin suosituin. Lisäksi asiakkaan valittavissa ovat niin sanotut Menumat-automaattiateriat.

Kaupungin maksama subventio jokaista ateriaa kohden on Helsingissä edelleen suurempi kuin muualla pääkaupunkiseudulla. Maaliskuun alusta ateriapalvelun aterian hinta asiakkaalle on 7 euroa. Kuljetus maksaa 2,5 euroa kuljetuskerta. Kylmät ateriat toimitetaan asiakkaille kaksi kertaa viikossa ja kuumat ateriat päivittäin.

Kotihoidon asiakkaat ja heidän omaisensa voivat kysyä ateriapalveluasioista oman alueensa kotihoidonohjaajalta tai työntekijöiltä.

Lisätietoja

Arja Peiponen
osastopäällikkö (sij.)
sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut
puh. 0500445523
arja.peiponen(at)hel.fi

Tiedotteen lähetti
Markus Snellman
tiedottaja
puh. 09 310 42619
markus.snellman@hel.fi

 

  

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs