Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Korjaus: Pikkuföri aloittaa liikennöinnin 6.7. alkaen

Turun kaupunki

Korjaus: Pikkuföri aloittaa liikennöinnin 6.7. alkaen

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2016 klo 15:19
Julkaisija: Turun kaupunki

Aiemman tiedotteen tiedoista poiketen lautta aloittaa liikennöinnin vasta ensi viikon keskiviikona. Lautta on siis liikenteessä 6.7. alkaen. Muissa aikatauluissa ei ole muutoksia.

Turussa otetaan loppukesäksi käyttöön asukkaita ja turisteja palveleva Pikkuföri. Aurajoen yli kulkeva jokilautta tulee käyttöön joen alajuoksulle merikeskus Forum Marinumin ja museolaiva Suomen joutsenen kohdalle.

Pikkuföri liikennöi 6.7.-21.8.2016 välisen ajan. Lautta kulkee joella keskiviikosta perjantaihin klo 14-20 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-20. Syy aluksen käyttöönottoon on lisääntyvä joenylitystarve joen alajuoksulla.

– Asutus joen itärannalla sataman kohdalla kasvaa jatkuvasti, joten Pikkuförin avulla länsirannan palvelut ovat entistä paremmin uusien asukkaiden saavutettavissa. Alueen uudet liikenneväylät myös lisäävät ulkoilijoiden ja ohikulkijoiden määrää, arvioi Forum Marinumin suunnittelija Otto Holmborg.

Pikkuförin kyytiin mahtuu 38 matkustajaa. Aurajoen yli kulkeva lautta tulee käyttöön joen alajuoksulle Forum Marinumin kohdalle. Kyytiin pääsee museoalus Suomen Joutsenen takana olevalta laiturilta ja vastakkaiselta kohdalta joen itäpuolella. Palvelun tarjoajana toimii Turun kaupunki, ja se toteutetaan Forum Marinum -säätiön omistamalla aluksella

Lautta on tuttu näky joella

Pikkuföri on liikennöinyt Aurajoessa aiemminkin. Lautta rakennettiin vuonna 1975 Wärtsilän Turun telakalla, ja telakan työväki käytti sitä kulkiessaan molemmin puolin jokea sijainneiden tuotantolaitosten välillä. Aluksen käyttö päättyi telakkatoiminnan lakattua Aurajoen suulla, ja lautta siirtyi yksityisomistukseen.

Merenkulun valtakunnallinen erikoismuseo Forum Marinum hankki aluksen omistukseensa vuonna 1999. Kymmenen metriä pitkä alus kunnostettiin matkustajakäyttöön, ja se on myös vuokrattavissa yksityistilaisuuksia varten. Otto Holmborg uskoo, että aluksella on paikkansa edelleen aktiivikäytössä.

– Arkisen käytön lisäksi Pikkuföri tarjoaa arvokkaan lisäpalvelun kesän yleisötapahtumien aikana, joista yksi suurimmista on Swan-regatta 27.-31.7.2016. Aluksen käytöstä ensi vuoden osalta ei ole vielä päätetty, mutta esimerkiksi Tall Ship Races -tapahtuman aikana tarve joen ylitykselle on aivan ilmeinen, Holmborg täydentää.

Förin tavoin palvelu on käyttäjilleen ilmainen. Pikkuförin kyytiinnousupaikoilla on kuitenkin käytössä pelkät portaat, joten aluksen käyttö ei sovellu esteelliselle tai polkupyöräilijöille.

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs