Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » KOM-teatteri tulee 11.11. Lappeenrantaan

Lappeenrannan kaupunki

KOM-teatteri tulee 11.11. Lappeenrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2014 klo 11:40
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkki kuvaan.)

KOM-teatterin syksyn kiertuenäytelmä on Lauri Siparin ja Liisa Urpelaisen kirjoittama

kotimainen kantaesitys Romeo vs. Julia. Esitys vierailee Lappeenrannan kaupunginteatterin Jukola-salissa tiistaina 11.11. klo 19. 

Ennakkotiedoista poiketen esityksessä ei ole väliaikaa. Esityksen kesto on noin 1:20 h. Lippuja myydään kaupunginteatterilla (Valtakatu 56) ti – la klo 11 – 15 tai 3 tuntia ennen esitystä. Lippuja voi ostaa myös Lippupisteen toimipaikoista ja R-kioskeilta tapahtumanumerolla 107312. 

Romeo vs. Julia on yhdistelmä William Shakespearen ajatonta Romeo ja Julia -näytelmää ja uutta kotimaista draamaa. Siparin ja Urpelaisen tekstissä vilahtelee katkelmia Shakespearen näytelmästä, ja nuorten rakkaustarina kietoutuu ikääntyneiden Romeon ja Giulettan elämäntarinaan ja -kokemuksiin. 

Rooleissa nähdään Marja-Leena Kouki ja Erkki Saarela. Ohjauksesta vastaa Laura Jäntti. Uudella kiertuenäytelmällä KOM-teatteri haluaa myös kunnioittaa historiaansa ja teatterinsa konkareita. Kaikki työryhmän jäsenet ovat työskennelleet jossain vaiheessa elämäänsä KOM-teatterissa, suuresta osasta tekijöistä voisi jopa sanoa, että he ovat ”pitkän linjan KOMilaisia”. Romeo vs. Julia on Marja-Leena Koukin 50-vuotistaiteilijajuhlaesitys. 

Romeo vs. Julia sai ensi-iltansa Vaasan kaupunginteatterissa 22.10.2014 ja se kiertää syksyn aikana Lappeenrannan lisäksi Oulussa, Turussa, Lahdessa ja Kouvolassa. Romeo vs. Julia -esityksen Helsingin ensi-ilta nähdään KOM-teatterissa 24.1.2015. 

Romeo ja Julia kuolevat hautakammioon, se on tragedia. Mutta entäpä jos käykin toisin, jos juoni onnistuu, nuoret pakenevat Veronasta ja päätyvät Mantovaan perhettä perustamaan, mitä siitä tulisi – draama, komedia, farssi? Raateleva ihmissuhdenäytelmä? Vai kaikkia niitä yhdessä? Näytelmässä yli kuusikymppiset Romeo Montague ja Giulietta Capulet osuvat samaan aikaan Mantovan rautatieasemalle. Viime tapaamisesta on 25 vuotta, ja muistot kirvelevät yhä. Mutta miten elämä onkin koetellut. Kerran eletty nuoruuden hehku on aina osa heidän yhteistä historiaansa, meidän kaikkien historiaa. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Kaisa Paavolainen / KOM-teatteri, puh. 040 356 5639
kaisa.paavolainen@kom-teatteri.fi, www.kom-teatteri.fi 

Lehdistökuvat: www.kom-teatteri.fi > Lehdistölle

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs