Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kolikoita taskuun – Tampereella uusitaan pysäköintiautomaatteja

Finnpark Oy

Kolikoita taskuun – Tampereella uusitaan pysäköintiautomaatteja

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2014 klo 14:30
Julkaisija: Finnpark Oy

Tampereen kaupungin alueella on noin 240 pysäköintiautomaattia ja 4000 maksullista kadunvarsipysäköintipaikkaa. Pysäköintiautomaatit päivitetään sirukorttiaikaan, ja magneettijuovakortinlukijalla varustetuista automaateista poistuu väliaikaisesti korttimaksamisen mahdollisuus lokakuun loppuun mennessä. Siirtymäaikana pysäköinnin voi näissä automaateissa maksaa kolikoilla tai mobiilipalvelulla.

Pysäköintiautomaattien magneettijuovamaksamisen mahdollisuus poistuu käytöstä turvallisuussyistä. Muutos koskee noin 140 automaattia. Laitteita vaihdetaan asteittain siten, että kohtuullisen matkan päässä kustakin pysäköintialueesta on automaatti, jolla sirukorttimaksaminen on mahdollista. Uusittaviin automaatteihin kiinnitettävissä tarroissa kerrotaan maksutavan muutoksesta. Muutokset koskevat vain kadunvarsipysäköintiä.

Ydinkeskustassa uudet automaatit

Suurin osa pysäköinnin ykkösvyöhykkeen eli ydinkeskustan alueen pysäköintiautomaateista on jo vaihdettu. Lokakuun loppuun mennessä pysäköinnin voi maksaa sirukortilla 80 automaatissa.

”Uusimme jatkossa noin kolmekymmentä automaattia vuosittain. Vilkkaimmat pysäköintialueet ovat etusijalla”, sanoo Finnpark Oy:n operatiivinen johtaja Tami Koivuniemi.

Uusia maksutapoja

Pysäköintiä helpottava mobiilimaksaminen kasvattaa suosiotaan. Ennakkorekisteröitymistä edellyttävää mobiilimaksua käyttävä ei tarvitse pysäköintilipuketta, vaan pysäköinti maksetaan mobiilisovelluksen avulla. Lähimaksaminen eli kontaktiton maksaminen ilman tunnuslukua tulee käyttöön uusissa pysäköintiautomaateissa asteittain.

Lisätietoja:

Finnpark Oy, Tami Koivuniemi, 040 832 8323, tami.koivuniemi@finnpark.fi

Liitetiedostot

Finnpark Oy on Tampereen kaupungin omistama pysäköintilaitosten rakennuttamisen ja ylläpidon osaaja sekä pysäköinnin hallintajärjestelmien kehittäjä. Yritys vastaa myös Tampereen kaupunkialueen katupysäköinnistä. www.finnpark.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs