Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kivimaan uimahallin sisäilmassa ei normaalista poikkeavaa

Lahden kaupunki

Kivimaan uimahallin sisäilmassa ei normaalista poikkeavaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 08:15
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kivimaan uimahallin sisäilmatutkimustuloksista ei ilmennyt mitään normaalista poikkeavaa. Sisäilmanäytteitä otettiin uimahallin kuntotutkimuksen yhteydessä Lahden Uimaseuran uimareiden kokemien oireilujen perusteella. Alkuperäiseen tutkimussuunnitelmaan sisäilmatutkimukset eivät kuuluneet.

Liikuntatoimenjohtaja Tommi Lankin mukaan muilta hallin käyttäjiltä tai henkilökunnalta ei ole tullut ilmoituksia oireilusta. Kuntotutkimus toteutettiin tulevaa peruskorjausten varten.

Kuntotutkimuksen yhteydessä otettiin kaksi sisäilmanäytettä ja kaksi sivelynäytettä.
- Tutkituissa näytteissä ei esiintynyt kosteusvaurioihin viittaavia mikrobeja merkittävässä määrin, eikä tulosten perusteella voida selittää käyttäjien kokemaa oireilua, kertoo kiinteistöpäällikkö Jouni Arola Lahden Tilakeskuksesta. Sisäilmatutkimuksen toteutti Suomen Sisäilmakeskus.

Sisäilmakeskuksen tutkija arvelee, että yksi uimahallin allastilojen ilmanlaatua heikentävä tekijä on veden desinfiointi. Hänen mukaansa on tiedossa, että kun uimaveden desinfiointiin käytetty kloori reagoi allasveden epäpuhtauksien kanssa, niin siitä muodostuu sivutuotteena haihtuvia orgaanisia ja epäorgaanisia halogeeniyhdisteitä. Nämä haihtuvat yhdisteet voivat aiheuttaa erilaisia ärsytysoireita, kuten hengitystie‐ ja silmä‐ärsytysoireita. 

Kivimaan uimahallin peruskorjauksen on tarkoitus alkaa ensi vuonna 2017 ja valmistua keväällä 2018. Tänä vuonna tehdään kuntoselvitysten lisäksi suunnittelu ja urakoitsijavalinnat. Lahden Tilakeskuksesta projektipäällikkö Simo Lahtela kertoo, että hanke on tarkoitus toteuttaa pelkästään peruskorjauksena. Aiemmissa Kivimaan hankesuunnitelmissa mukana ollut 50 metrin altaalla varustettu laajennusvaihtoehto jää pois.
- Teknis-taloudellisen selvityksen perusteella 50 metrin allasta esitetään erillisenä rakennettavan uintikeskuksen yhteyteen. Hankevalmistelutyö on käynnissä, ja esitykset tuodaan päätöksentekoon keväällä 2016. 

Vuonna 2015 Kivimaan uimahallissa oli 123 000 käyntikertaa.


Lisätietoja 

Lahden kaupunki  

Lahden Tilakeskus
Kunto- ja sisäilmatutkimukseen liittyen 
Jouni Arola, Kiinteistöpäällikkö, puh. 050 559 4227
Peruskorjaushankkeeseen liittyen
Simo Lahtela, projektipäällikkö, puh. 044 416 3850

Sivistystoimiala, Liikuntapalvelut
Tommi Lanki, liikuntatoimenjohtaja, puh. 050 559 4145

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs