Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kivimaan uimahallin hankesuunnitelma valtuuston käsittelyyn

Lahden kaupunki

Kivimaan uimahallin hankesuunnitelma valtuuston käsittelyyn

Tiedote.
Julkaistu: 22.06.2016 klo 15:28
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina Kivimaan uimahallin hankesuunnitelmaa. Kivimaan uimahalli on valmistunut 1986, eikä siellä ole tehty laajaa perusparannusta. Uimahallissa on vuosittain noin 115 000 käyntikertaa.

Kivimaan uimahallin merkittävimmät saneeraukset ovat olleet rakennusautomaation ja suihkuhanojen uusiminen. Uimahalli on edelleen toimiva tilaratkaisultaan ja rakennuksella on käyttöikää jäljellä, joten rakennuksen uimahallikäytön jatkaminen on hyvin perusteltua. Teknisen perusparannuksen yhteydessä on tarkoitus ajanmukaistaa rakenteet ja järjestelmät.

Hankkeen kustannusarvio on 6,69 M€. Vuoden 2016 talousarvion investointiosassa Kivimaan uimahallille on varattu perusparannuksen suunnitteluun 213 000 euroa ja taloussuunnitelmassa 4,05 M€ rakentamiseen vuodelle 2017. Perusparannukselle haetaan valtionavustusta vuosille 2017 - 2018.

Suunnittelutyön kilpailutus on tarkoitus aloittaa pikaisesti. Alustavien arvioiden mukaan remontti alkaisi toukokuussa 2017 ja kestäisi noin puolitoista vuotta. Aikataulu tarkentuu suunnitteluvaiheessa.

50 metrin allas uudisrakennukseen

Hankesuunnitelman mukaan uuden 50 metrin altaan yhdistäminen Kivimaan uimahalliin ei olisi tarkoituksenmukaista. Laajennusosan rakentaminen tontille vaatisi aikaa vievän kaavamuutosprosessin, koska tontilla ei ole riittävästi rakennusoikeutta laajennukselle. Hallin kunto vaatii kuitenkin välitöntä peruskorjausta. Myös pysäköinnin järjestäminen olisi laajennusvaihtoehdossa hankalaa.

Lahden kaupungilla on neljä uimahallia. Saksalan uimahallin peruskorjaus valmistui 2007, Nastolan uimahalli on remontoitu pari vuotta sitten ja Lahden uimahallin rajoitettu rakenteellinen perusparannus valmistuu elokuussa.

Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirran mukaan Lahteen tarvitaan lisää uimahallikapasiteettia ja myös 50 metrin allas. Nämä tavoitteet on taloudellisesti ja toiminnallisesti perustelluinta toteuttaa uudisrakennuksena. Ratkaisuvaihtoehtoja selvitetään edelleen, käytännössä vaihtoehtoina ovat uudisrakennus Launeelle tai muihin toimintoihin nivoutuva ratkaisu kaupungin keskusta-alueelle. Yhtenä mahdollisuutena on saada hankkeelle ulkopuolinen investoija.

 

Lisätietoja:
rakennuttajapäällikkö Leena Pirttilä, p. 050 65 861

kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta, p. 050 63 895

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs