Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kirjan tunti … ja tunti pidempään – venäjänkieliseen kirjallisuuspiiriin mahtuu uusia jäseniä

Lahden kaupunki

Kirjan tunti … ja tunti pidempään – venäjänkieliseen kirjallisuuspiiriin mahtuu uusia jäseniä

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 08:58
Julkaisija: Lahden kaupunki

Venäjänkielinen kirjallisuuspiiri Kirjan tunti jatkaa toimintaansa Lahden pääkirjastossa. Kirjallisuuden ja kulttuurin ystävät kokoontuvat syksyn ensimmäiseen tapaamiseen torstaina 15.9. klo 17.30.

Piiri on kokoontunut jo kuuden vuoden ajan. Tavoitteena on äidinkielen taidon ylläpitäminen, aktiivinen lukemisharrastus, luovaan kirjoittamiseen kannustaminen ja ystävällinen seurustelu kirjallisuuden siunaamassa ilmapiirissä. Ohjelmassa on uusien kirjojen esittelyä, vapaata keskustelua kesän lukuelämyksistä, osallistujien tekstien esittelyä ja runohetkiä.

Syksyn ohjelma käynnistetään muun muassa J.-P. Didierlaurentin teoksella, joka tunnetaan suomeksi nimellä Lukija aamujunassa ja Nina Georgen kirjalla (suomeksi Pieni kirjapuoti Pariisissa). Ryhmässä paneudutaan tietysti myös venäläisten nykykirjailijoiden uutuuksiin.

Ensimmäinen runohetki on omistettu Venäjällä rakastetulle Federico Garcia Lorcalle, jonka kuolemasta on kuulunut 80 vuotta. Sen yhteydessä puhutaan kääntäjä Anatoli Geleskulin (1934-2011) ansiokkaasta työstä Lorcan tuotannon avaamiseksi venäläiselle lukijakunnalle.

Kirjan tunnin osallistujat ovat Lahdessa asuvia, Venäjältä lähtöisin olevia henkilöitä, ja lisää venäjänkielisestä kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneita toivotaan mukaan.

Piirin vetäjänä toimii kirjastovirkailija Elena Olkonen.

Lisätiedot: Elena Olkonen, puh. 0456394955.

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs