Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kirjailija Matti Rönkä Lahden pääkirjastoon

Lahden kaupunki

Kirjailija Matti Rönkä Lahden pääkirjastoon

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 12:49
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kirjailija Matti Rönkä saapuu vierailulle Lahden pääkirjastoon tiistaina 29. syyskuuta klo 17.30. Hän kertoo pääkirjaston auditoriossa taustastaan, kirjailijan työstään, siirtymisestä dekkarista yleiseen romaaniin sekä uusimmasta teoksestaan Eino (2015).

 

Matti Rönkä on syntynyt 1959 ja asuu Helsingissä. Hän työskentelee uutisjuontajana Ylen uutisissa. Röngän kirjoja on julkaistu parillakymmenellä kielellä. Teos Ystävät kaukana sai 2006 Vuoden johtolanka –palkinnon ja ensimmäisenä suomalaisena pohjoismaisen Lasiavain-dekkaripalkinnon 2007. Viktor Kärppä –romaanien pohjalta tehty tv-sarja Tappajan näköinen mies esitettiin MTV3:lla 2011.

 

Lahden kirjaston tilaisuudessa keskiöön nostettava Eino-teos ei siis ole dekkari kuten kirjailijan aiemmat teokset. Risto Löf luonnehti romaania (ESS 24.8.2015) seuraavasti: ”Eino on ammattilaisen ottein kirjoitettua, virkistävän perinteikästä proosaa, joka ei turhia hötkyile eikä kikkaile. Yhden lauseen mestariklapien sijaan Rönkä nikkaroi ryhdikkään kokonaisuuden, kodikkaan hirvimökin, jossa lukijan on hyvä levätä.”

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja siihen on vapaa pääsy.

 

Lisätiedot:
Eija Eskola, eija.eskola@lahti.fi, 03-812 5620.

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs