Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kirjailija Heidi Köngäs esiintyy Lahden pääkirjastossa

Lahden kaupunki

Kirjailija Heidi Köngäs esiintyy Lahden pääkirjastossa

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 14:17
Julkaisija: Lahden kaupunki

Heidi Köngäs on kirjailijavieraana keskiviikkona 2. joulukuuta klo 17.30 Lahden pääkirjaston auditoriossa pidettävässä tilaisuudessa.

 

-Aion puhua romaanistani Hertta, joka kertoo Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon suhteesta, sen noususta ja tuhosta sodan ja vaaran vuosina. Käytän romaanissani kolmea kertojaääntä, kerron niiden välisestä suhteesta ja siitä, miten ratkoin romaanin rakennetta, loin jännitystä, kertoo Köngäs.

 

Romaani alkaa kun 35-vuotias Hertta vapautuu vankilasta keväällä 1939. Poika Juri on jäänyt Moskovaan, samoin nuoruus. Hertta tutustuu komeaan Leinoon, ja rakastuu päätä pahkaa. Salamarakkaudesta alkava suhde muuttuu pian poliittiseksi liitoksi.

 

Talvisodan Hertta ja Leino piileskelevät maan alla ja joutuvat jatkosodan aikana turvasäilöön. Rauhan tultua koittaa kommunistiparin loiston aika. Leinosta tulee ministeri ja Hertasta maan tunnetuin naispoliitikko. Hertta oli valmis antamaan aatteelle koko elämänsä, mutta mihin Leino on valmis? Kenen puolella hän oli?

 

Heidi Köngästä on kiitetty erityisesti suomalaisen sielunelämän oivaltavasta kuvauksesta. Köngäksen esikoisromaani Luvattu ilmestyi vuonna 2000. Tänä syksynä ilmestynyt Hertta on Heidi Köngäksen kuudes romaani. Hänen edellinen romaaninsa Dora, Dora (2012) oli psykologinen kuvaus Saksan varusteluministeri Albert Speerin matkusta jouluna 1943 Suomen Lappiin. Teos oli Finlandia-ehdokkaana.  

 

Heidi Köngäs on myös tunnettu ohjaaja. Hän on ohjannut lukuisia draamasarjoja sekä tv-elokuvia. Hänen uusin ohjaustyönsä Punainen kolmio alkaa 13. joulukuuta Ylen Kotikatsomossa. Myös sarja kertoo Hertta Kuusisen ja Yrjö Leinon suhteesta ja politiikasta.

 

Tilaisuuden järjestää Lahden kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto, ja siihen on vapaa pääsy.

 

Lisätiedot:

Eija Eskola, Lahden kaupunginkirjasto, p. 03-8125 620, eija.eskola@lahti.fi 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs