Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kimpisen musiikkiluokat ja Suomen Kansallisooppera esiintyvät yhdessä

Lappeenrannan kaupunki

Kimpisen musiikkiluokat ja Suomen Kansallisooppera esiintyvät yhdessä

Tiedote.
Julkaistu: 09.11.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kansallissäveltäjämme Jean Sibeliuksen 150-juhlavuoden kunniaksi Maasotakoulun Vöyrinsalissa esitetään keskiviikkona 25.11. klo 18 Jannen salaisuus -koululaisooppera. Kimpisen koulun 5.-6. musiikkiluokat valmistavat oopperan yhdessä Suomen Kansallisoopperan kanssa. Ooppera kertoo Jean Sibeliuksen lapsuudesta ja nuoruudesta. 

Koululaisoopperaan ei ole yleistä lipunmyyntiä, vaan musiikkiluokkien oppilaat myyvät iltanäytökseen omaislippuja. Lisäksi Kimpisen koulun muut oppilaat pääsevät seuraamaan oopperan päivänäytöstä. Musiikkiluokat ovat opettajiensa Elina Lamberg-Miettisen ja Hanna Hyvärisen johdolla harjoitelleet oopperaa viikoittain tämän syksyn ajan. 

− Ohjaaja, lavastus ja puvut, tarpeisto sekä tekniikan henkilöstö tulevat Kansallisoopperalta; sekä esiintyjistä solistit ja pianisti. Lappeenrannan musiikkiopiston opettaja Marjukka Pola on mukana viulistina. Musiikkiluokat vastaavat oopperakuorosta ja näyttelevät samalla Jannen koulutovereina. Oppilaista on koottu myös perkussio- sekä tanssiryhmät. Lisäksi muutamalla oppilaalla on pieni puherooli, kertoo Elina Lamberg-Miettinen. 

Oopperan harjoittelu on ollut mielenkiintoinen kokemus niin opettajille kuin oppilaille. Alakoululaiselle ooppera on musiikinlajina vieraampi. Lamberg-Miettinen sanoo oman haasteensa olleen myös siinä, että lavalla on koko ajan lähes 60 ihmistä. 

− On suuri mahdollisuus työskennellä oopperan ammattilaisten kanssa tällaisessa produktiossa. Oopperan tekeminen on opettanut meille paljon eri asioita. Oppilaat ovat oppineet draamallista ilmaisua ja yhteistyötaitoja sekä laulamaan kuoromuodostelmasta poikkeavalla tavalla liikkuen ja näytellen. 

Koululaisoopperan tekijät:

säveltäjä Olli Kortekangas
libretto Minna Lindgren
ohjaus Juulia Tapola
pianisti Ilmari Räikkönen
viulisti Marjukka Pola
Suomen Kansallisoopperan solisteja
Kimpisen koulun 5.-6. musiikkiluokat
lapsikuoron harjoittaminen Hanna Hyvärinen ja Elina Lamberg-Miettinen  

Jean Sibelius (8.12.1865−20.9.1957) on tunnetuin ja arvostetuin suomalainen säveltäjä, 1900-luvun ja ehkäpä koko musiikinhistoriankin tärkeimpiä sinfonikkoja ja orkesterirunoilijoita. Harva säveltäjä on kyennyt vangitsemaan yhtä osuvasti oman kansansa myyttejä, historiaa ja luontoa säveliin kuin Sibelius. Jean ”Janne” Sibelius eli lapsuutensa Hämeenlinnassa, Loviisassa ja Turussa.  

Lisätietoja

Kimpisen musiikkiluokat Elina Lamberg-Miettinen, puh. 044 2922 552
elina.lamberg-miettinen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs