Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kiinteälle verkolle miljardi – kattaako koko Suomen?

Kiinteälle verkolle miljardi – kattaako koko Suomen?

Julkaistu: 06.06.2016 klo 14:58
Julkaisija: Viestintätoimisto Kumppania

Digitalisaatio on hallituksen strategian läpileikkaava teema. Palveluiden digitalisoituessa toimivat verkkoyhteydet tulevat olemaan elämisen perusedellytys. Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemalla laajakaistan toimeenpano-ohjelmalla edistetään huippunopeita ja toimintavarmoja yhteyksiä. Nyt julkaistut isojen operaattoreiden ja Finnet-yhtiöiden investoinnit kiinteään tietoliikenneinfrastruktuuriin ovat askel oikeaan suuntaan. Investoinnit välittävät viestin tämän tietoliikennemuodon tärkeydestä tulevaisuudessa.

Suomen Seutuverkot ry näkee tärkeänä, että kuluttajien kuitukysynnän lisääntymistä edistetään. Tätä tavoitetta edistämään tarvitaan kuluttajien tiedon lisäämistä ja ymmärryksen levittämistä valokuidun hyödyistä ja merkityksestä jokaisen elämään. Tulevaisuudessa kodin kaikki eletroniikkalaitteet ovat yhteydessä verkkoon, lääkärikäynti hoidetaan videoasiointina ja ajantasaista tietoa saa esimerkiksi vanhuksen liikkeistä kodissaan ja vanhuksen – sekä itse kunkin – terveydentilasta. Kaikki tämä edellyttää laajaa ja luotettavaa kaistaa.

Suomessa on tällä hetkellä 1,73 miljoonaa kiinteää laajakaistaliittymää. Määrä kasvaa, kun asiakkaiden ostohalukkuus ja yhtiöiden verkkoinvestoinnit lisääntyvät. Operaattorit (DNA, Elisa, Finnet-yhtiöt ja Sonera) sitoutuvat toimeenpano-ohjelman mukaan markkinaehtoisesti investoimaan miljardi euroa kiinteään verkkoon seuraavan 8–10 vuoden kuluessa. Seutuverkot ry kantaa erityisesti huolta siitä, tulevatko harvaan asutut alueet sisältymään tasavertaisten tietoyhteyksien kehityksen piiriin.

Digitalisaation edetessä ihmisten käyttäytymisen muutos ajaa tietoyhteyksien tarvetta eteenpäin. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner toivookin, että yksityinen sektori panostaa aktiivisesti ja etupainotteisesti kiinteiden yhteyksien rakentamiseen. Suomen Seutuverkot ry:ssä olemme tehneet, ja tulemme jatkossakin tekemään töitä tasavertaisuuden puolesta, koska uskomme, että tietoyhteys kuuluu kaikille. 

Jarno Laitinen, puheenjohtaja, Suomen Seutuverkot ry

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs