Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kiinalaiskoululaisille järjestettävä tiede- ja teknologialeiri saapuu Turkuun 12.8.

Turun kaupunki

Kiinalaiskoululaisille järjestettävä tiede- ja teknologialeiri saapuu Turkuun 12.8.

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2015 klo 10:00
Julkaisija: Turun kaupunki

10.–22.8. järjestettävä Finnish Science & Technology Camp -kesäkoulu saapuu Turkuun keskiviikkona 12.8. Turun lisäksi Tukholmassa, Velkualla ja Helsingissä pysähtyvään leiriin osallistuu 22 ala- ja yläkoululaista Turun ystävyyskaupunki Tianjinista.

Leiri tarjoaa kiinalaiskoululaisille mahdollisuuden kokea paitsi suomalaista laatukoulutusta myös Suomen puhdasta luontoa.

– Tavoitteena on kasvattaa Suomi-ystävällisiä, kansainvälisesti suuntautuneita ja avarakatseisia nuoria aikuisia, sanoo Turun Seudun Kehittämiskeskuksen Megumi Hayashi.

Kesäkoulun ohjelma on jaettu kolmeen osaan – tiede- ja teknologia, luonto ja kaupunki.

Turussa järjestettävässä tiede- ja teknologiaosuudessa lapset pääsevät osallistumaan erilaisiin työpajoihin: yliopiston laboratoriossa valmistetaan jäätelöä nestevedystä, ammattikorkeakoulussa rakennetaan Lego-robotti ja Aikuiskoulutuskeskuksessa testataan puu- ja maalaustyötä.

– Koululaiset ovat innoissaan. Tämänkaltaisiin työpajoihin osallistuminen on heille aivan uutta, Hayashi kertoo.

Velkualla järjestettävässä luonto-osuudessa tutustutaan Suomen luontoon. Ohjelmaa on monipuolisesti aina marjojen poimimisesta sienestykseen ja erätaitojen opettelusta veneilyyn. Kaupunkiosuudessa koululaiset kiertävät kaupunkien nähtävyyksiä oppaan kanssa, kauppakeskuksissa shoppailua unohtamatta.

Kesäkoulu järjestetään yhteistyössä Turun Seudun Kehittämiskeskuksen, Tianjinin kaupungin opetuskomitean ulkomaan yksikön ja Turun Seudun Tianjinin toimiston kanssa. Turussa leirin toteuttajina ovat Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Turun Aikuiskoulutuskeskus (Finnway Learning -koulutusvientikonsortio) ja HG-Production Oy.

Media on tervetullut seuraamaan kesäleirin Turun osuutta.

Lisätietoja:
Megumi Hayashi
Elinkeinoasiamies
Turun Seudun Kehittämiskeskus
megumi.hayashi@turku.fi
044 907 5202

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs