Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kierrätysmateriaaliin perustuvien keskustan penkkien ideointi vasta kehittelyvaiheessa

Lahden kaupunki

Kierrätysmateriaaliin perustuvien keskustan penkkien ideointi vasta kehittelyvaiheessa

Tiedote.
Julkaistu: 17.02.2016 klo 12:10
Julkaisija: Lahden kaupunki

Lahden kaupunki ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy kartoittavat tuotekehittelyä varten kaupunkilaisten mielipiteitä keskustaan sopivista penkeistä. Penkkien sijoittelusta ja määristä Lahden keskustan alueella ei ole vielä tehty päätöksiä.

-Näistä sovitaan myöhemmin yleisöpalautteen ja keskustan toimijoiden kanssa käytävien neuvottelujen pohjalta, kertoo projektipäällikkö Riitta Niskanen.

Aiemmin julkisuudessa ollut tieto perustui keskustan yleissuunnitelmaan.

Lahden kauppatorille kehiteltiin penkkityyppi käyttäen hyväksi UPM:n kierrätysmateriaaleista tuotettavaa biokomposiittia, joka on esimerkiksi puuhun verrattuna helpommin huollettava. Nyt on tarkoitus kehittää jatkotyönä erilaisista yksiköistä koostuva penkkiperhe käyttäen tätä samaa kierrätysmateriaalia.

LADECin kokoama työryhmä tekee tuotekehittelyä, ja sitä varten pyydetään kommentteja LahenD-paneelin kautta. Asukkaiden ja kaupungilla kävijöiden näkemyksiä tarvitaan, jotta penkeistä saadaan mukavia, istumaan houkuttelevia ja katualueiden viihtyisyyttä lisääviä. Mielipiteiden ja kehitysehdotusten pohjalta suunnittelijat pääsevät hiomaan suunnitelmiaan, ja tekemään penkeistä prototyypit, joita sitten testataan käyttäjillä.

-Lähtökohtana on toteuttaa erikokoisia penkkiyksiköitä, esimerkiksi yhden-kahden istuttavia ja helposti siirrettäviä penkkejä, joiden sijoittelua voidaan kokeilla käytännössä, Niskanen toteaa.

Linkki kyselyyn tästä

Lisätietoja:

Lahden kaupunki
Projektipäällikkö Riitta Niskanen
p. 050 559 4200, riitta.m.niskanen@lahti.fi

LADEC / Design
Kehityspäällikkö Kristian Keinänen
p. 050 5980 580, kristian.keinanen@ladec.fi

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs