Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Keskustan liikenneratkaisusta haetaan päätöstä ensi viikolla

Lahden kaupunki

Keskustan liikenneratkaisusta haetaan päätöstä ensi viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2014 klo 13:24
Julkaisija: Lahden kaupunki

Keskustan alueen liikenneverkkoratkaisu vuodelle 2020 on tulossa Lahden teknisen lautakunnan päätettäväksi 16.9. Keskustan yleissuunnitelmatyössä on tarkasteltu eri vaihtoehtoja ja kuultu sidosryhmiä, kuten keskusta-alueen yrittäjiä ja kiinteistönomistajia.

Lähtökohtana on ollut kaupunginhallituksn helmikuussa 2013 tekemä päätös, jossa yleissuunnitelma kehoitetaan laatimaan yhteistyössä keskustan toimijoiden kanssa, liikennejärjestelyjen tavoitteena on keskustan läpiajoliikenteen vähentäminen ja kehän toteuttaminen. Aleksanterinkatu linjattiin kävely- ja joukkoliikennepainotteiseksi kaduksi vuodesta 2014 lähtien.

Päätösehdotuksena on, että Aleksanterinkatu ja Vapaudenkatu toteutetaan yksisuuntaisina ja yksikaistaisina. Aleksanterinkatu lähdetään kehittämään ns. shared space- tyyppisenä eli yhteisen tilan katuna. Kadulla sallittaisiin hidas n. 20 km/h ajava autoliikenne. Ajoneuvoliikenteeltä vapautuvaa tilaa voidaan käyttää kävelyyn, kaupan toimintoihin, pyöräilyyn ja huolto- ja saattoliikenteen pysäköintiin. Aleksanterinkadun länsiosa Rauhakadulta lähtien säilyy kaksisuuntaisena.

Autoliikenteen keskustan kehän muodostavat Valtatie 12, Hollolankatu, Lahdenkatu, Saimaankatu, Aleksanterinkatu, Vesijärvenkatu ja Loviisankatu Keskustan kehä vähentää läpiajoliikennettä ydinkeskustassa. Kehän toimivuuteen ja toteutukseen liittyvät vahvasti opastusjärjestelyt, erityisesti keskustan pysäköintilaitoksiin.

Joukkoliikenteen reitit kulkevat matkakeskuksen ja torin kautta. Joukkoliikenteen pääväylien ratkaisut tukevat joukkoliikenteen sujuvuutta. Muun muassa Vesijärvenkadulle esitetään joukkoliikennekaistoja, jotka ovat käytössä ruuhka-aikaan.

Keskustan läpi toteutetaan pyöräilyn laatukäytävät, joissa pyörätie erotetaan sekä auto- että jalankulkuliikenteestä. Pääsääntöisesti keskustan katuverkolla pyöräily tapahtuu ajoradalla. Kaduilla, joissa on joukkoliikennettä, pyöräily erotetaan liikenneturvallisuussyistä autoliikenteestä.

Esitettyjä liikenneratkaisuja lähdettäisiin toteuttamaan vaiheittain heti toriparkkihankkeen valmistuttua. Aleksanterinkadun muutostyöt voitaisiin aloittaa keväällä 2015 ja rakentaminen veisi yhdestä kahteen kesäkautta. Vesijärvenkadun joukkoliikennekaistat voitaisiin ottaa käyttöön hyvinkin nopeasti. Keskustan kehän, kokoojakatujen sekä muun keskustan katuverkon toimenpiteitä toteutettaisiin vaiheittain vuosien 2016-2020 aikana.

Yleissuunnittelu jatkuu liikenneratkaisun jälkeen katukohtaisten periaatesuunnitelmien sekä pysäköinnin opastussuunnitelmien laadinnalla. Lopullinen yleissuunnitelmaraportti tuodaan teknisen lautakunnan päätettäväksi viimeistään alkuvuodesta 2015.

Lisätietoja:

Riitta Niskanen, projektipäällikkö, p. 050 559 4200

Esityslista 16.9. tekninen lautakunta 
http://www4.lahti.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil.htm?+elin=TELA&pvm=16%2e9%2e2014%2016%3a30%3a00

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Metropolialueella sijaitsevassa Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs