Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kaupungit ja kunnat » Kesä-taiji lisää elinvoimaa linnoituksen nurmella

Lappeenrannan kaupunki

Kesä-taiji lisää elinvoimaa linnoituksen nurmella

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kaikille avoin ja maksuton kesä-taiji järjestetään Lappeenrannan linnoituksessa, radiotalon nurmikentällä keskiviikkoisin 8.6., 15.6. ja 22.6. klo 18−19. Taijita on mahdollisuus päästä harjoittelemaan myös elokuussa Lappeenrannan linnoituksen Vanhankaupungin päivillä lauantaina 6.8. klo 17–18. 

Taiji (Taijiquan, 太极拳) on perinteinen kiinalainen liikuntamuoto, joka parantaa lihasvoimaa, notkeutta, tasapainoa sekä lisää elinvoimaa. Taiji sopii kaikille iästä ja kunnosta riippumatta. Kesä-taijissa on mahdollisuus harjoitella liikkeitä tunnetuimmasta Yang-tyylin liikesarjasta. Tämä 24-liikkeen sarja on kehitetty Pekingissä vuonna 1956. 

Taijin perustana on yin ja yang -ajattelu, jonka mukaan olemassaolon vastakkaiset voimat ovat riippuvaisia toisistaan ja muodostavat yhdessä elämän kokonaisuuden. Taijin liikkeissä yin ja yang vaihtelevat koko ajan. Vaikka liikkeet ovat kehittyneet kamppailulajeista, ovat ne pehmeitä, hitaita ja aaltoilevia. Taijissa hengitys, mielen tyyneys ja keskittyminen ovat tärkeitä. Siksi taiji on hyvä liikuntamuoto tämän päivän kiireiseen elämään. 

Kesä-taijita on järjestetty Lappeenrannan linnoituksessa 1990-luvulta lähtien. Tapahtuman järjestämisestä vastaavat Lappeenrannan Taiji hu bian ry ja Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut. 

Tervetuloa!

Lisätietoja:

Taiji hu bian ry
Tarja Riikonen, yhdistyksen sihteeri, puh. 040 535 7442 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumapalvelut - Lappeenranta Event
Jorma Kallio puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi
Suvi Niemi puh. 040 637 1779, suvi.niemi@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs